Ken Ring hyllar den döde al Qaida-ledaren.
1 av 3
Ken Ring hyllar den döde al Qaida-ledaren. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
5 Ken Ring: Sveriges hårdaste rappare och bloggare Ken Ring är nu aktuell med nya låten "Plocka han" och han har en given plats på listan. Vi vill dränka oss i hans ögon!
2 av 3
5 Ken Ring: Sveriges hårdaste rappare och bloggare Ken Ring är nu aktuell med nya låten "Plocka han" och han har en given plats på listan. Vi vill dränka oss i hans ögon! - Foto: http://kenring.wordpress.com. Pressbild: Jonathan Silfverberg
3 av 3
- Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Ken Ring: "Det stannar mellan mig och kungen"

Nyheter24:s Quetzala Blanco tar singelaktuella Ken Ring på pulsen.


Ken Ring

Namn: Ken Kiprono Ring

Ålder: 32

Aktuell: Med singeln Plocka han ft. Tommy Tee och M.O.P, och sommarturné i Sverige med stopp i Lidköping, Alingsås, Borlänge, Stockholm, Nyköping, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Snart släpper Ken även albumet 2 legender utan penger: Igjen tillsammans med Tommy Tee.

Ken Rings blogg kan du läsa här. Ken Ring på Twitter.

I veckan släpper Ken Ring sin nya singel Plocka Han som han gör tillsammans med den norska rapparen och producenten Tommy Tee och östkustduon M.O.P – som fick nöjet att lära sig att rappa på svenska av självaste Ken Ring.

Okej. Berätta om din nya singel ”Plocka han”.

– För mig är det bara en till hiphoplåt. En hård dänga. Den handlar om att plocka han och att skita i vad folk säger. Och så är det första singeln från mitt och Tommys album 2 legender utan penger: Igjen.

Videon till låten spelades in i en kåkstad i Kenya, i Nairobi och biten med M.O.P spelades in på en resa till Ukraina.

– Det tog flera timmar för dom att lära sig svenska. Vi satt i ett hotellrum i flera timmar och lärde dom svenska. De tyckte bara att det var ett konstigt språk, och de var lite nojiga över att jag skulle ljuga och lära dom sjuka ord, haha, berättar Ken Ring.

Vad ska du göra i sommar?

– Jag ska göra jävligt sjuka grejer i sommar. Jag ska flyga ner till konstiga länder, åka runt på skumma spelningar och spela i villaträdgårdar, säger Ken Ring.

Du skrev på Twitter att du ska göra samhällstjänst och plocka skräp på plattan. Varför ska du göra det?

– Ja, jag ska göra samhällstjänst i 72 timmar. Det är ganska oväsentligt varför.

Hm okej. Du berättade även att kungen mejlade dig? Vad ville han ens?

– Ja det gjorde han, men det stannar mellan mig och honom, säger Ken Ring.

VIDEO: Ken Ring ft. Tommy Tee - Plocka han

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.