Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chris Medina: Löftet var att vara vid hennes sida

1 av 6

2 av 6

3 av 6

4 av 6

AP Photo/Daily Herald, Tanit Jarusan/Scanpix

5 av 6

6 av 6

Nöje | 17/06/2011 10:16

Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco möter American Idol-stjärnan Chris Medina.

Chicago-sonen Chris Medina, 27, lever mitt i en hjärtslitande historia där äkta kärlek spelar huvudrollen. I oktober 2009 var Chris Medinas fästmö Juliana Ramos med om en fruktansvärd bilolycka. Läkarna var eniga. Hennes liv skulle inte gå att rädda. Men Chris var envis. Han beslöt sig för att låta sin fästmö fortsätta ligga i respirator. En och en halv månad senare vaknade Juliana upp ur sin koma – med en hjärnskada.

Två år senare sökte Chris Medina till American Idol. Jennifer Lopez och Steven Tyler blev knäckta av både hans röst och hans rörande historia. Medina lämnade tävlingen i februari, och kort därefter släppte han sin första singel What are words.

– Låten skrevs av tre personer efter min audition. De tog citat och sånt jag sagt under American Idol och lade ihop det till en text. De var berörda av min historia och min audition. Och när jag röstades ut från American Idol så hörde de av sig och sade att de hade gjort en låt åt mig. Och jag älskade melodin och texten så vi körde bara, säger Chris Medina när jag träffar honom i Stockholm.

Är det svårt att...sjunga låten?

– Ja, det är väldigt svårt att träffa de där höga tonerna.

Jag menar inte riktigt så...

– Ja, det är svårt att sjunga den utan att gråta.

När bestämde du dig för att berätta om det som hänt din fästmö, Juliana?

– Jag hade precis gått genom auditionen till American Idol. Och sen frågade de om mitt liv och vad jag gör. Det slutade med att jag berättade om Juliana. Min första tanke var att det kunde vara dåligt. Det kändes lite obekvämt. Men sen tänkte jag att om jag gör det här så kanske det finns något som kan hjälpa Juliana. Och jag är så glad att jag gjorde det. För vi har fått så mycket donationer som hjälper folk som är handikappade. Så nu är det bra för henne, medicinskt.

Det har varit en lång resa för dig. Hur håller du dig motiverad?

– Min familj och mina fans. Gud, de ber så hårt och vill att vi ska gifta oss. Det får mig att fortsätta. Och en annan sak också. Om jag lämnar henne nu...och om hon är bättre om två år? Och om hon är redo att gifta sig och jag missar det? Eller om jag lämnar henne...och hon blir bättre och blir ledsen för att jag lämnade henne? Nej, jag skulle aldrig kunna göra det mot henne. Eller om jag lämnar henne och hennes tillstånd blir sämre? Då skulle jag känna mig helt hemsk, säger Chris.

Chris Medina har gråten i halsen. Han fingrar lite på sina armband. Sen fortsätter han.

– Löftet var inte att gifta mig med henne. Löftet var att ta hand om henne och vara vid hennes sida. Och det är det jag är. Vare sig vi gifter oss eller inte. jag kommer stå vid hennes sida för hon är så...underbar.

VIDEO: Chris Medina – What are words