Camilla Gervide.
Camilla Gervide.

Camilla Gervide: VM i lipsyncing

KRÖNIKA. Om bloggare som sjunger.


Fakta

Camilla Gervide är Nyheter24:s musikkrönikör.

Hennes välbesökta musikblogg hittar du på: camillagervide.com

Vart man än vänder sig så finns de där. Med putande läppar och benen i kors så att den senaste handväskan syns på bästa sätt. Finns det dessutom en liten chihuahua nedstoppad i den, alternativt i knät, så är det ännu bättre.

Lyckligtvis verkar det som att brunkräm och idominläppsperioden är över och att hårförlängningarna inte längre sätts hemma av en kompis, men bloggarna är definitivt fortfarande här och nu räcker det inte med att likt en trojansk häst spamma ner hela nätet.

De ska även pryda omslag och leda teve-shower. På nätet givetvis. Ingen stort mediaföretag skulle väl ens komma på tanken att sätta en ung bloggtjej på ”riktig tv”.

Inte ens hela världens gullegris Kenza lyckades med det utan får vackert leda en modelljakt på nätet.

En nätshow som ska konkurrera med Top Model? Jag vet att vi är inne i juni månad men jag ställer ändå frågan? Är detta ett första majskämt?

Kenza slår mig, efter det jag sett av henne, som en tjej som belönats med ett fördelaktigt utseende men med noll personlighet.

Alla bilder ser i princip likadana ut. Hon ser lite halvkåt ut med särade läppar och håret slängt över ena axeln. Snyggt? Absolut! Spännade? Ungefär lika spännade som mjäll.

Där av min nästa punkt på agendan.

Fröken Zouiten la nämligen ut ett litet klipp på sin blogg där hon sjöng en trudelutt. Ungefär med samma engagemang om jag har när jag sjunger i duschen och rakar benen.

Det var inte illa men det var absolut inte bra. Men lite träning kan hon säkert bli helt okej men vi kan ju komma överrens om att det är ju knappast på grund av sin gudabenådade musikaliska förmåga som hon väckte skivbolagens intresse och blivit erbjuden ett skivkontrakt.

Jag är övertygad om att skivbolagsbossarna på Universal såg stora dollartecken i ögonen av blotta tanken. Kenza skulle kunna släppa en singel där hon rapar sig igenom de 3 minuter som är radiostandard och ändå sälja guld.

Hennes fans är löjligt lojala och kommer skrikande springa hem och skrika att ”dom mååååste får köpa Kenzas skiva annars kommer dom att DÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!”

Jag är övertygad om att världen kommer behöva genomlida många, inte bara Kenzas, bloggsinglar.

Paow, Hugo, Kissie, Micah, Kenza….behöver jag fortsätta?

Eftersom jag själv arbetar med musik så vet jag ju att man kan fixa och manipulera det mesta i en inspelningsstudio för att få det att låta något så när okej.

Givetvis skulle ju ingen av dessa musiker-wannabies drömma om att ställa sig på en scen och sjunga live. Dom skulle nog hellre offra sin favorit-dagens outfit flera gånger om.

Till dess kommer min skepsis finnas kvar. Och den dagen någon av dem faktiskt vågar sjunga live så kommer jag sitta längst fram i en baden baden-stol och en stor påse popcorn.

So prove me wrong. Shut me up!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

1 timme sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

1 timme sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

1 timme sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

1 timme sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

2 timmar sedan
12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...