Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hiphopstjärnorna tjuvknarkade Tupacs aska

1 av 5

All Over Press

2 av 5

All Over Press

3 av 5

All Over Press

4 av 5

AP Photo/Todd Plitt/Scanpix

5 av 5

AP Photo/Bebeto Matthews/Scanpix

Nöje | 31/08/2011 11:09

Tupacs mamma tror inte ett dugg på uppgifterna om att Outlawz ska ha rökt upp hennes son.

Rapstjärnan Tupac Shakur mördades kallblodigt i en brutal skjutning i Las Vegas den 7 september 1996. Han avled några dagar senare – bara 25 år gammal.

Nu berättar medlemmarna i gruppen The Outlawz stolt hur de helt sonika blandade den kremerade Tupacs aska med cannabis och rökte upp honom.

– Yeah, det är verkligen sant. Vi gjorde det under en minneshögtid för Tupac på stranden, och Tupacs morsa var med. Vi mixade lite finfint gräs från Kalifornien med vår big homie, så nu är han i vårat system, ska en medlem i Outlaws ha sagt, enligt TMZ.com.

Medlemmarna i Outlaws, vars största hit är Biggie Smalls-dissen Hit 'em Up, hävdar att de bara uppfyllde Tupacs sista önskan, som enligt en låttext ska ha varit "Last wishes niggas, smoke my ashes."

Nu hävdar Tupacs mamma Afeni att Outlawz far med osanning. Enligt en talesperson för Shakurs familj har ingen godkänt att någon ska röka upp Tupacs kvarlevor – och om The Outlawz har gjort det så måste de ha kuppat in sig och stulit askan. Något som är lättare sagt än gjort.

– De skulle ha varit tvugna att smyga förbi hela hans familj, och det fanns alltid någon familjemedlem som var utsedd för att vakta hans aska under minneshögtiderna, och ingen av hans familjemedlemmar skulle någonsin tillåta en sådan där grej, säger familjens representant till TMZ.com.

Tupac Shakurs familj planerar inte några rättsliga åtgärder mot Outlawz.