1 av 2
- Foto: All Over Press
2 av 2
- Foto: All Over Press

Joshua Radin - Ska vi älska eller hoppa från Västerbron?

RECENSION. Joshua Radin får oss att vela mellan att avsluta kvällen på ett broräcke eller att kära ner oss totalt.


Joshua Radin

Från: Ohio, USA

Född: 1974

Genre: Akustiskt/singer-songwriter/folkrock

Roll: Sångare, låtskrivare

Mest kända låtar: "Closer", "I'd rather be with you"

Aktuell: Med nya albumet "The rock and the tide" och två sverigespelningar - i Stockholm (13 oktober) och Göteborg (14 oktober)

Joshua Radin
Hornstull Strand
Betyg: 4

Joshua Radin är mannen som skapat magi i serier som Brothers & Sisters, House, One Tree Hill och Grey’s Anatomy. När Meredith och Dr Dreamy lägger vantarna på varandra i - den för ändamålet ulitmata - sjukhushissen är det alltså ofta Joshuas stämma som hörs i bakgrunden. Men hissmusik, det är det bannemig inte.

När Radin fyllde Hornstull Strand gjorde han det med så mycket värme, genuinitet, charm och inte minst musikalitet, att man inte längre är så där uppenbart förvånad över ryktet om att han dejtade en av våra största modebloggerskor innan hon trädde en gnistrande sten på sitt finger.

Men det finns en sak som artister borde förstå när de ger sig ut på vägarna. Vi som kommer för att lyssna på våra favoritlåtar från skivorna vill inte – jag upprepar INTE – höra nya, melodilösa, märkliga versioner av dem. Det spelar ingen roll att vi lyssnat sönder albumspåren eller rapar texterna som partytrick – vi är som barn eller förkylda män i detta ärende. Kompromisslösa och kinkigt tjurskalliga. Och här fanns Radins enda fallgrop.

Det finns de recensenter som fullkomligt hatar mellansnack. Som vill låta en köttig tonbiff tysta munnen. Som tycker att prat drar ut på tiden och förtar magin. Men i Radins fall blir det precis exakt tvärtom. Genom sina små tal nästintill sliter han knapparna från skjortan och blottar sin bara bringa likt matadorerna i Tjuren Ferdinand. Han berättar om uppslitande break-ups och djupa dalar, men hinner väga upp med skämtsamma anekdoter precis innan man känner för att avsluta kvällen med ett hopp från Västerbron i ren frustration över livets alla törnar.

Till gamla godbitar som One of those days, You got growing up to do och Brand new day ryser man av välbehag, men att han missade den magiska Sundrenched world är smått oförlåtligt. De nya spåren The rock and the tide och The ones with the light görs bra mycket mer rättvisa i dessa akustiska versioner, och överlag är Radins konsert fylld med så mycket musikalitet och värme att det där broräcket lämnas ungkarlsensamt i natten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!