Ola Salo leder Grammis 2012
Ola Salo leder Grammis 2012 - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Ola Salo värd för Grammis 2012

Den forne The Ark-sångaren frontar Grammisgalan, som i år sänds i SVT.


Tisdag den 14 februari direktsänder SVT  Grammis 2012 från Kungliga Operan. Dessutom sänds prisgalan senare samma kväll på SVT1. Värd för prisceremonin och föreställningen är The Ark-kändisen Ola Salo.

"Hemlig dröm"

Ola Salo har, förutom att fronta The Ark, också medverkat i musikaler som ”Kristina från Duvemåla”, ”Spelman på taket” och ”Jesus Christ Superstar”, och han skrev det symfoniska verket ”Linnaeus Rex” till Carl von Linnés trehundraårsdag. Nu är det första gången han står på scenen som värd för en gala.

- Det har alltid varit en hemlig dröm för mig att få leda en gala. Grammis är för mig musikgalornas Rolls Royce så därför var det ett enkelt val när jag blev tillfrågad att leda årets gala. Det kommer bli en magisk afton, säger Ola Salo i ett pressmeddelande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

1 timme sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

2 timmar sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

3 timmar sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

3 timmar sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?