1 av 6
Den förra hiten "What are words" blev en mosterhit i hela Skandinavien.
2 av 6
Den förra hiten "What are words" blev en mosterhit i hela Skandinavien.
Chris Medina är aktuell med sin nya singel "One more time".
3 av 6
Chris Medina är aktuell med sin nya singel "One more time".
4 av 6
- Foto: AP Photo/Daily Herald, Tanit Jarusan/Scanpix
5 av 6
6 av 6

Chris Medina: "Drömmen är att bli superkänd"

Nyheter24 träffar Chris Medina, som öppenhjärtigt berättar om känslorna till fästmön Juliana, hennes återhämtning och drömmen om att bli känd.


Mer om Chris

Namn: Christopher Edward Medina

Född: November 30, 1983

Från: Chicago, Illinois, USA

Aktuell: Med sin andra singel "One more time"

I "American Idol" gjorde Chris Medina succé framför stjärnjuryn Jennifer Lopez, Steve Tyler och Randy Jackson med sin känslosamma kärleksförklaring till fästmön Juliana Ramos. Ett år senare rullar framgångarna på med debutsingeln "What are words" och den senaste hiten "One more time".

– "One more time" handlar om spänningen och undran över om det slutar med att man är med den där speciella personen eller inte. Om att få vara med henne eller honom en sista gång, precis som det var förut, berättar Chris för Nyheter24.

Och just känslorna är viktiga för Chris. Både på och utanför scenen.

– Det är aldrig svårt att komma in i dem, men när man, sekunderna innan man ska upp på scenen, intervjuas om sin fästmö så måste man kämpa för att inte börja gråta. Men jag tror att det kan göra sitt till låten - att folk hör mig prata om händelsen och förstår att det tar hårt på mig. Men det känns aldrig för privat eller personligt att berätta historien om mitt liv. Det är vad det är.

– Jag har många fans som säger att låten har förändrat deras liv - att de genom den uppskattar vad de har i sina liv. Det känns viktigt.

"Jag finns alltid där"

I oktober 2009 var Chris fästmö Juliana med om en fruktansvärd bilolycka. Läkarna var eniga. Hennes liv skulle inte gå att rädda. Men Chris var envis. Han beslöt sig för att låta sin fästmö fortsätta ligga i respirator. En och en halv månad senare vaknade Juliana upp ur sin koma – med en hjärnskada. Nu fortsätter kampen för att komma tillbaka till livet.

– Det går bra i hennes återhämtningsarbete. Hon kommer tillbaka från något som de flesta människor hade haft svårt att klara av, men hon klarar det mycket bra och jag är så himla stolt över henne. Och hon är superstolt över mig. Hon saknar mig när jag är borta, men uppskattar verkligen när jag är hemma. Jag finns alltid där, men tid isär är tid isär.

"Väldigt uppskattad i Skandinavien"

Trots den ovissa framtiden i privatlivet så är Chris säker gällande sina karriärplaner.

– Jag drömmer om att fortsätta den här resan och att bli bättre och bättre. Och att bli superkänd en vacker dag.

I amerikanska "Idol" slutade Chris på topp 40, men förutom hemstaden Chicago så är Skandinavien den plats där hans fanbase har vuxit sig starkast.

– Här är jag väldigt uppskattad, men i USA är det mer utspritt. Jag försöker att tänka på att i Norge bor det lite över fyra miljoner medan det i endast New York som stat bor lite över sex miljoner. Det är en stor skillnad.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...