Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chris Medina: "Drömmen är att bli superkänd"

- 29/12/2011, 11:07 -
1 av 6

Den förra hiten "What are words" blev en mosterhit i hela Skandinavien.
2 av 6

Den förra hiten "What are words" blev en mosterhit i hela Skandinavien.

Chris Medina är aktuell med sin nya singel "One more time".
3 av 6

Chris Medina är aktuell med sin nya singel "One more time".

4 av 6

AP Photo/Daily Herald, Tanit Jarusan/Scanpix

5 av 6

6 av 6

Nyheter24 träffar Chris Medina, som öppenhjärtigt berättar om känslorna till fästmön Juliana, hennes återhämtning och drömmen om att bli känd.

I "American Idol" gjorde Chris Medina succé framför stjärnjuryn Jennifer Lopez, Steve Tyler och Randy Jackson med sin känslosamma kärleksförklaring till fästmön Juliana Ramos. Ett år senare rullar framgångarna på med debutsingeln "What are words" och den senaste hiten "One more time".

– "One more time" handlar om spänningen och undran över om det slutar med att man är med den där speciella personen eller inte. Om att få vara med henne eller honom en sista gång, precis som det var förut, berättar Chris för Nyheter24.

Och just känslorna är viktiga för Chris. Både på och utanför scenen.

– Det är aldrig svårt att komma in i dem, men när man, sekunderna innan man ska upp på scenen, intervjuas om sin fästmö så måste man kämpa för att inte börja gråta. Men jag tror att det kan göra sitt till låten - att folk hör mig prata om händelsen och förstår att det tar hårt på mig. Men det känns aldrig för privat eller personligt att berätta historien om mitt liv. Det är vad det är.

– Jag har många fans som säger att låten har förändrat deras liv - att de genom den uppskattar vad de har i sina liv. Det känns viktigt.

"Jag finns alltid där"

I oktober 2009 var Chris fästmö Juliana med om en fruktansvärd bilolycka. Läkarna var eniga. Hennes liv skulle inte gå att rädda. Men Chris var envis. Han beslöt sig för att låta sin fästmö fortsätta ligga i respirator. En och en halv månad senare vaknade Juliana upp ur sin koma – med en hjärnskada. Nu fortsätter kampen för att komma tillbaka till livet.

– Det går bra i hennes återhämtningsarbete. Hon kommer tillbaka från något som de flesta människor hade haft svårt att klara av, men hon klarar det mycket bra och jag är så himla stolt över henne. Och hon är superstolt över mig. Hon saknar mig när jag är borta, men uppskattar verkligen när jag är hemma. Jag finns alltid där, men tid isär är tid isär.

"Väldigt uppskattad i Skandinavien"

Trots den ovissa framtiden i privatlivet så är Chris säker gällande sina karriärplaner.

– Jag drömmer om att fortsätta den här resan och att bli bättre och bättre. Och att bli superkänd en vacker dag.

I amerikanska "Idol" slutade Chris på topp 40, men förutom hemstaden Chicago så är Skandinavien den plats där hans fanbase har vuxit sig starkast.

– Här är jag väldigt uppskattad, men i USA är det mer utspritt. Jag försöker att tänka på att i Norge bor det lite över fyra miljoner medan det i endast New York som stat bor lite över sex miljoner. Det är en stor skillnad.