Stockholm

Metallica intar Stockholm

Världens största rockband spelar två gånger om inför fullt hus i Globen.


Läs mer

Deras senaste album Death Magnetic släpptes i höstas till hela rockvärldens jubel. Sällan har ett album varit så efterlängtat som Metallicas tionde och senaste skiva. En världsturné blev tidigt inplanerad och efter en hel vinter med idel välrecenserade gig i Nordamerika har bandet nu nått Europa.

Senast Metallica spelade i Sverige var 2007 då en magnifik konsert gjordes på Stockholms Stadion. Lördagskvällens spelning i Globen är dock den första inomhuskonsert de fyra grabbarna gör i vårt avlånga land sedan försommaren 1999. Det blir också den första inomhusspelning som basisten Robert Trujillo gör med bandet. Trjullio som för övrigt ersatte Jason Newsted som hoppade av 2001.

Så, vad kan man förvänta sig av de två kommande kvällarna i Globen? Tja, ett band som är mer samspelta än kanske några andra som stått på scen. Då frontfiguren James Hetfields stämband slits mer och mer har bandets styrka de senaste åren helt klart suttit i deras förmåga att spela sina låtar stilrent.

Låten That was just your life från den nya skivan kommer inleda de båda konserterna följt av The end of the line från samma platta. Hundraprocentigt är det också att avslutningslåten blir Seek and Destroy, även om väldigt många säkert önskade att de någon gång kunde variera sig.

Hur som helst, vi kan se fram emot en fantastisk show både lördag och söndag. För er som inte har någon biljett får vi hoppas att den här helgen inte blir det sista vi får se live av Hetfield, Trujillo, Hammett och Ulrich.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.