Doherty skiljer Moss från musiken

- 14/03/2009, 13:14 -

Lång, krånglig och folkkär. Här är Englands strulpojke nummer etts soloalbum.

Den ståtlige Pete Doherty är onekligen en rockikon. Kanske mer för sitt leverne än för sin lyrik. Lika sönderromantiserad som sönderrökt. Med The Libertines och Babyshambles bakom sig släpper han nu sin första soloskiva, Grace/Wastelands. I en intervju med brittiska The Sun berättar han om sitt album och den mediala häcksaxen.

– Det känns inte som att jag gömmer mig bakom något längre, säger Doherty till The Sun.

Flera av låtarna har han delvis skrivit i ensamhet i Paris. Men småbarnspappan Doherty har frivilligt valt livet som singel.

– Jag vill utsätta mig för en tjej som jag kan komma att vilja bli känslosam med. Jag skulle inte vilja att hon hade något att göra med mig, de jag känner eller något med mitt liv alls, säger Doherty.

Doherty har varit med i gamet i några år nu. Trots den uppenbara uppskattningen från både fans och kritiker syns han mer i tabloiderna än på kultursidorna.

– När du blir en del av media, blir bilden viktigare än något som har med det personen bakom bilden försöker att sälja. Folk kan säga tio saker om mig eller som har att göra med någon som jag varit med innan de ens kan nämna en låt och det är riktigt ledsamt.

– Den jag framförallt syftar på är givetvis den mest kända smalisen Kate Moss. Låten What Katie Did handlade inte ens om jävla Katie.

Med eller utan brudar hintar han dock om en comeback med The Libertines.

– Ja, det verkar så just nu. Oundvikligt, för att vara ärlig. Oavsett all bitterhet, om jag ska vara ärlig, är det något som måste tas i tag i. Jag vill bara spela de låtarna, säger Doherty till The Sun.

Här är låtarna på Grace/Wastelands.

 1. Arcadle
 2. Last Of The English Roses
 3. 1939 Returning
 4. A Little Death Around The Eyes
 5. Salome
 6. I Am The Rain
 7. Sweet By And By
 8. Palace Of Bone
 9. Sheepskin Tearaway
 10. Broken Love Song
 11. New Love Grows On Trees
 12. Lady Don't Fall Backwards

Skrivet av: