Michael Jackson slår alla rekord

750 000 bijetter gick på fyra timmar - Nyheter24 pratar med en av de lyckliga.


Michael Jackson slår än en gång alla rekord som går att slå i musikvärlden.

Biljetterna till hans mastodontstora 50 konserter långa avskedsturné i London i sommar sålde slut på strax över fyra timmar under fredagen.

Totalt 750 000 biljetter till konserterna på Londons O2 Arena släpptes på nätet, efter att fans kunnat föranmäla sitt intresse på Jackson officiella sajt direkt efter presskonferensen.

Nyheter24 fick tag på en av de lyckliga biljettinnehavarna, 27-årige Stockholmskillen och popartisten CK, som lyckades komma över två biljetter till en av sommarens konserter.

Hur gick det till när du fick tag på de åtråvärda biljetterna?

– Man fick ju anmäla sig i förväg, och sen gick jag upp klockan åtta i onsdags morse och satte mig vid datorn och började köa. Det var total kalabalik, jag blev utloggad och åkte in och ut hela tiden. Men efter fem timmar, när jag precis hade börjat ge upp hoppet, så damp det plötsligt ner ett mejl att jag fått två biljetter. Jag blev helt bonanza crazy! Jag har ju väntat i 22 år på att se honom.

Sen du var fem år gammal alltså, du har aldrig sett Michael Jackson förut?

– Nej, jag var för liten när han var i Sverige på 90-talet. Mina föräldrar lät mig inte gå.

Vad fick du betala för biljetterna?

– Jag fick några av de dyraste läktarplatserna som kostade 75 pund (knappt 900 kronor). Men det är nog bara en spottstyver mot vad man skulle kunna sälja de för. Om jag skulle gå bankrutt till sommaren så vet jag ju vad jag ska göra i alla fall, haha. Man kan nog få minst det tiodubbla för dem, gissar jag.

Vad förväntar du dig av konserten?

– Det är svårt att säga. Michael Jackson 2009 känns som ett stort frågetecken, om han håller, hur hans hälsa egentligen är. Men det räcker med att han står på scen i fem minuter och sjunger okej egentligen. Sen vill man ju ha åtminstone en moonwalk åtminstone. Det är ett krav. Och så räknar jag med hitkavalkad, det har han ju utlovat också, att ge publiken vad den vill ha.

Någon låt som du vill höra lite extra mycket?

– Ja, Smooth Criminal, den har jag väldigt många, personliga minnen till. Och så vill jag höra Will You Be There från Dangerous-plattan. Den är så fin. Då kommer jag börja gråta.

Turnén heter "This Is It", men är det här verkligen det sista vi kommer få se av Michael Jackson tror du?

– Jag är lite skeptisk. Det har ju redan börjat ryktas om att han ska förlänga det hela till en världsturné. Men vi får se. Det vore ju smartast och bäst om han verkligen höll det han har sagt och avslutade nu, säger CK till Nyheter24.

Enligt CNN finns det VIP-biljetter redan till försäljning på andrahandsmarknaden på nätet för upp till 290 000 kronor.

Den första av de femtio konserterna går av stapeln 8 juli, och turnén avslutas inte förrän den 24 februari.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.