Lördag 21 Maj
Stockholm

Woodstock firar 40 år i sommar

Urmodern till alla världens festivaler kommer tillbaka för stort jubileum.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Legendariska Woodstock planerar storslaget 40-årsfirande med en ny festival i sommar.

Arrangörerna är just nu på jakt efter pengar för sommarens stora evenemang.

Medgrundaren Michael Lang säger att han letar finansiering för en stor 40-årsjubileumskonsert för den legendariska muskfestivalen.

Tanken är att festivalen ska vara gratis och miljövänlig. Om möjligt i New York.

– Vi vill ha så lite koldioxidpåverkan som möjligt och använda oss av så mycket grön teknik vi kan, säger Lang till Billboard.

Bland de många bandförslag som har nämnts till festivalen finns legeder som The Who, Santana, Crosby, Stills & Nash och Joe Cocker, men också aningen nyare akter som Steve Earle, Ben Harper, Red Hot Chili Peppers och Dave Matthews.

Originalfestivalen i Woodstock hölls 1969 i den lilla staden Bethel utanför New York och innehöll klassiska liveset med bland många andra Jimi Hendrix, Janis Joplin, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival, The Band, Canned Heat, The Who och Joan Baez.

Enligt uppgifter var det mellan 400 000 och 500 000 människor på plats, men en populär amerikansk hippiemyt säger att "det var en halv miljon människor på Woodstock, men fem miljoner som påstår sig varit där".

Michael Lang säger också att han har planer på att hålla en konkurrerande Woodstockfestival i Berlin, på flygplatsen Tempelhof, uppger amerikanska Billboard.

Jimi Hendrix spelar nationalsången på original-Woodstock 1969:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela