Spandau Ballet återförenas

Åttiotalspopparna kommer tillbaks efter 20 års frånvaro.


Åttiotalspopparna Spandau Ballet återförenas.

Den brittiska new romantic-kvintetten hade en rad stora pophits under åttiotalet, med minnesvärda låtar som True, Gold och Through The Barricades. Men 1989 splittrades de efter en bitter strid, som inte slutade förrän i högsta domstolen tio år senare.

Tre av bandmedlemmarna - Tony Hadley, Steve Norman och John Keeble - stämde gitarristen och delsångaren Gary Kemp på runt 12 miljoner kronor i uteblivna royalties, men de förlorade.

Nu säger Tony Hadley till brittiska The Sunday People:

– Killarna är tillbaka i stan, och vi kan inte vänta längre. Det kommer bli fantastiskt, vi är väldigt uppspelta. Men det kommer bli väldigt annorlunda jämfört med hur det brukade vara.

– Självklart kommer alla hits, nostalgin, men det kommer också bli en nystart, vad Spandau Ballet handlar om i dag, säger Hadley, enligt BBC.

Spandau Ballet hade sin första hit i november 1980 med To Cut A Long Story Short och radade sedan upp totalt 17 stycken hitlåtar på brittiska topp-40-listan fram till 1987 års How Many Lies.

Sedan dess har bröderna Gary och Martin Kemp gjort karriär som skådespelare, och Tony Hadley har varit med i en brittisk dokusåpa.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .