Sebbe Stakset med en banderoll från Revolutionära Fronten.
1 av 4
Sebbe Stakset med en banderoll från Revolutionära Fronten.
Faksimil från Kartellens nya video.
2 av 4
Faksimil från Kartellens nya video.
Revolutionära Fronten genomför flera aktioner.
3 av 4
Revolutionära Fronten genomför flera aktioner.
Sebbe Stakset och Aleks i videon till Underklassmusik.
4 av 4
Sebbe Stakset och Aleks i videon till Underklassmusik.

Vänsterextrem grupp i Kartellens nya video

I sin nya musikvideo visar rapgruppen Kartellen sitt stöd till den vänsterextrema gruppen Revolutionära Fronten.


Revolutionära Fronten med egna ord

På sin Facebooksida berättar Revolutionära Fronten vad de anser att de har uppnått: 

"Vi har med vår taktik utraderat mer än 10 nynazistiska organisationer. Även om vi delar samma misslyckanden som den liberala antifascismen, så kan vi också peka på segrar. Dessutom har vi lyckats att, med hjälp av vårt våldskapital, bryta oss in i den högerextrema hegemonin och faktiskt kunnat föra samtal med aktiva nazister som efter diskussioner om ekonomi, samhälle och krisens anledningar hoppat av. Vi bygger ett motstånd, ekonomiskt, kulturellt och socialt, mot denna utveckling".

Under måndagen släppte rapgruppen Kartellen videon till sin nya låt "Underklassmusik" som de gör tillsammans med rapparen Aleks.

I låten samplas Olof Palme, och i videon ser vi förutom Kartellens frontfigur Sebbe Stakset, även den vänsterextrema gruppen Revolutionära Fronten.

På sin officiella Facebooksida visar gruppen en bild på Stakset och en handfull maskerade män som poserar bakom en banderoll, och hälsningen på sidan lyder: 

– Kartellen och Revolutionära Fronten hälsar fuck SD!.

Yxhugg och släggor 

I höstas uppmärksammade Nyheter24 Revolutionära Frontens framfart i SverigeDetta efter att en ung kvinna utsattes för en attack från gruppen för fjärde gången sedan i våras. 

Hennes dörr fick motta flera yxhugg och sedan tömdes en skumsläckare in i hennes lägenhet. Bland annat "nazisthora, vad var det du inte fattade förra gången?" hade klottrats på vägen, undertecknat med "RF".

Tidigare under augusti attackerades en man och hans flickvän av flera personer som gick till attack med släggor mot parets bil. Även då misstänkte polisen att det rörde sig om en aktion av vänsterextremisterna.

"Maskerade, dyker upp mitt i natten och försvinner snabbt"

Daniel Lindström på polisens kriminalunderrättelsetjänst berättade då om Revolutionära Frontens modus operandi.

– De är alltid helt maskerade, dyker upp mitt i natten och försvinner snabbt, sa Lindström till Nyheter24 då. 

Kartellen "Underklassmusik" 


 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

2 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

3 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.