Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk rappare avslöjar: Så levde jag som kriminell

- 20/11/2013, 16:25 -
Abidaz i videon till "Kvalitet & kvantitet".
1 av 3

Abidaz i videon till "Kvalitet & kvantitet".

Faksimil Abidaz video till "Kvalitet och Kvantitet".

Abidaz berättar själv om livet innan det stora kändisskapet.
2 av 3

Abidaz berättar själv om livet innan det stora kändisskapet.

Faksimil från Abidaz "Benägen", "Kvalitet & Kvantitet".

Abidaz i videon till "Benägen".
3 av 3

Abidaz i videon till "Benägen".

Faksimil Abidaz video till "Benägen".

Abidaz är ett av Sveriges hetaste namn inom hiphop just nu. Men även om artisten är både djup och personlig i sina låttexter har livet innan kändisskapet inte fått särskilt mycket rampljus.

N berättar artisten Abidazvars riktiga namn är Abiel Ghebilsjälv för Mats Nileskär, i P3 Soul, att han under flera år av 200-talet varit grovt kriminell. Bland annat är hans artistnamn ett minne från de åren.

– Det var massa brott och skit. Hela namnet Abidaz kommer från den här tiden. Det kommer från ett brott vi gjorde… Vi gjorde en mille, fem millar eller något sånt där från Adidas, säger han i programmet enligt Aftonbladet.

Numera har han lämnat det kriminella livet bakom sig – och ångrar en hel del av det han gjort.

– Jag såg en chans att klara mig tack vare musiken. De där åren... Det var inte så mycket planer på musik då. Att det skulle bli nånting. Det var inte direkt musiken som skulle hämta hem pengar då. Men nu blev det så. Jag ångrar mycket av den tiden, säger han i P3 Soul skriver Aftonbladet.

Lyssna på Abidaz här: