Stockholm

"Vi ska bli Sveriges största musikexport"

Majestee of Sweden på scen.
1 av 2
Majestee of Sweden på scen. Foto: foto: Ellie Lundmark
Sångerskan Ina Forsberg.
2 av 2
Sångerskan Ina Forsberg. Foto: foto: Ellie Lundmark

Majestee Of Sweden är ett band som har sina egna dansare, musiker och de skriver sin egen musik. Förra veckan släppte man sin andra singel ”Supergirl” som gick direkt upp på förstaplatsen på Itunes. Nyheter24 pratar med sångerskan Ina Forsberg om framtiden för bandet.


Läs mer
Majestee of sweden

Bandmedlemmarna är Olle Edberg, Fredrik Edholm, Steven Långs, Ina Forsberg och Robert Norberg.

Följ bandet på Facebook.

Ettav bandets mål är att bli Sveriges största musikexport. Sångerskan InaForsberg berättar för Nyheter24 om hurman ska gå tillväga för att nå sitt mål.

Ina, du är sångerska i bandet och ni har just släppt er andra singel ”Supergirl”, som gick direkt upp på första platsen på Itunes. Hur firade ni?

– Baraatt ta ledigt under jul och nyår var att fira. Sen är varje gig somatt fira också.

Ni har satt som mål att bli Sveriges största musikexport. Hur kommer ni gå tillväga för att nå det målet?

– Jag vill inte fokusera på hur, utan istället på själva målet och då brukar det visa sig hur man ska göra allt eftersom. Jag fokuserar också frågor som varför vi gör det vi gör och vad vi förmedlar till vår publik.

Hur var det att vara nykomling i musikbranschen? Har det krävts mycket för att hamna där ni är nu?

– Ja, absolut! Jag tror att anledningen till att många inte lyckas är att de tror att det är enkelt. Men jag tänker att om jag ska jobba med någonting varje dag, för resten av mitt liv, då är det värt att ta sig igenom utmaningen för att jobba med det jag vill. Jag har också varit rädd för att misslyckas, träningsperioden är otroligt jobbig, den perioden då man ska lära sig det man vill göra. Det krävs mycket mod.

Vad har ni som andra band inte har?

– Visionen! Se på ingenjören Richard Branson – han har ofta sagt saker som folk sagt att ”nej men det där går inte” och så har han till slut gjort alla saker han sagt att han ska göra, en efter en... Jag tror att vi vågar satsa och säga att vi ska till toppen. Jag har inte hört något annat band säga att de ska bli Sveriges största musikexport, så då kan det inte vara så många som slåss om titeln? skrattar Ina.

Ni är i dag osignade, vill ni bli signade?

– Oklart. Beror på vad dealen är. Vi har varit med länge nu och klarat oss utan. Om vi ska bli signade så ska båda parterna få ut någonting av det. Ett långsiktigt och hållbart samarbete, där alla delar samma vision.

Vilket band/artist skulle kan vara er största möjliga konkurrent på vägen till att bli världens största band?

– Jättebra fråga. Nä men jag vill inte se några konkurrenter, för det är ingenting som jag vill vinna. Däremot vill jag gärna dela scener tillsammans med artister som Rihanna, Beyoncé och U2. Vi kanske inte är där ännu men det är möjligt.

Varför är det så viktigt att bli störst?

– Föratt vi vill påverka och man ska påverka behöver man stå på denstörsta scenen. Ju fler som tar del av våra budskap desto bättreoch större påverkan.

Låtenhandlar om att göra det andra inte vågar – gör du saker somandra inte vågar?

 – Helatiden. Små exempel kan vara att jag när jag går av bussen säger”tack” till busschauffören. Eller om jag ser någon jag tyckerär väldigt vacker kan jag gå fram och säga det till personen.Ibland kommer ens egna demoner fram som försöker stoppa en frånsånt, men då tänker jag på hur glada personerna man tilltalaroftast blir – och så gör jag det bara! Sen också att man vågarsäga att ”vi ska bli Sveriges största musikexport”. Jag tror påatt hitta sin fulla potential och utnyttja den och på så sätt blirvärlden en bättre plats, avslutar Ina Forsberg.

Majestee Of Sweden spelar på Berns: 

Senaste nytt

Kanye West: Jag är inte längre antisemit

Publicerades: 2 timmar sedan

Nilla Fischer först ut att lämna "Let´s dance"

Publicerades: igår 22:56

Påven återlämnar delar av Parthenon

Publicerades: igår 19:20

"Stranger things"-skådespelare bokdebuterar

Publicerades: igår 18:42

James Hetfield om Metallica: Medelmåttiga

Publicerades: igår 13:00

Manustjuv slipper fängelse

Publicerades: igår 12:22

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.