Panetoz består av Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Pa Modou Badjie, Njol Badjie och Daniel Nzinga. Gruppen bildades i Jordbro 1997 och killarna blev stora förebilder i området.
1 av 3
Panetoz består av Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Pa Modou Badjie, Njol Badjie och Daniel Nzinga. Gruppen bildades i Jordbro 1997 och killarna blev stora förebilder i området. - Foto: Warner Music Sweden
Panetoz.
2 av 3
Panetoz. - Foto: Warner Music Sweden
3 av 3
- Foto: Warner Music Sweden

Här är Panetoz nya hit – vill göra kaos med Fyrverkeri

Pa Modou: "Folk som kommer på våra shower glömmer att de är rasister"


Ni kommer väl ihåg megahiten "Dansa (Pausa)"? Nyligen släppte Panetoz sin nya låt Fyrverkeri.

Nyheter24 Ringde upp medlemmen Pa Modou Badjie för att snacka lite om nya hitten – och vad som ligger bakom den.

Allt börjar med en skön stämning och positiv energi. Att ha kul är vad som krävs för att det ska “falla på plats” när killarna gör musik.

– Vi kan göra lugnare grejer också, men vi tycker det är viktigt att vi bidrar med vår grej till musikbranschen, att klä upp musiken så den blir lättsmält och skapar en bra vibe, säger Modou.

Men även om låtarna är glada ligger det ofta allvar bakom, som i låten Efter solsken, menar artisten.


– Vi inspireras av allvarliga saker, vi vill att folk ska förstå att man ska våga köra sitt egna race.

Och det är precis det som nya hiten "Fyrverkeri" handlar om, "Stå i led eller bryta av, ignorera form och krav". Frågan är om singeln följs upp av ett album.

– Låtar finns, men vi får se vad det blir. Just nu behövs nåt att värma upp med i kylan där ute och därför släppte vi "Fyrverkeri".

Modou syftar inte bara på vädret.

Bildkälla Warner Music Sweden

– Folk som kommer på våra shower glömmer att de är rasister. Jag glömmer aldrig en kille som skrev att han lyssnade en massa på oss, så hade han sett en bild och ba “Shit de är ju svarta” fast med ett annat ord… När musiken får människor att glömma sina fördomar känner jag att det är en vinst!

Han önskar att människor gick ihop och hjälpte varandra, oavsett bakgrund. Fattig som rik.

– Det handlar inte bara om att skicka pengar och sånt. Att få folk att dansa kan också vara en hjälp, säger Modou till Nyheter24.

Lyssna på låten Fyrverkeri här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!