Fredag 16 Apr
Stockholm

Mord, knark och avhopp – här är de värsta bandbråken genom tiderna

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Att spela musik är inte alltid en dans på rosor. Musikhistorien är fylld av bråk, knark och konflikter. Här de sex värsta.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

6. Metallica. Trummisen Lars Ulrich och sångaren/gitarristen James Hetfield har väl dokumenterade egon. Alla som har sett dokumentären Some kind of monster från 2004 vet att det går hett till när bandet är tillsammans och att smockan alltid hänger i luften. Deras tidigare bassist Jason Newstedt har vittnat om att han blev ständigt mobbad och kränkt under sina 15 år i bandet. Nice guys? Not.


Metallica tjafsar i studion

5. The Beatles var till synes snälla killar som tog över världen med sin revolutionerande popmusik på 60-talet men när flödet av droger och pengar ökade gick allt åt helvete. John Lennon ville att hans flickvän, Yoko Ono skulle sjunga på bandets låtar. Aldrig en bra idé. Paul Mccartney däremot bildade aktiebolag för sina låträttigheter och började tjäna mycket mer pengar än sina bandkamrater. Säkert bra för privatekonomin men det innebar krig emellan bandmedlemmarna och slutet för tidernas största band.


John Lennon och Paul Mccartney håller inte med varandra

4. Oasis blev 90-talets största band med megahits som Wonderwall och Don't look back in anger men det var aldrig frid och fröjd i bandet. Frontfigurerna var bröderna Liam och Noel Gallagher och syskonparet spöade på varandra dagarna i ända. När bandet skulle göra sin spelning på MTV Unplugged började bröderna bråka backstage vilket resulterade i att sångaren Liam inte gick med ut på scenen utan satte sig i publiken och buade genom hela konserten.


Sammanställning av bröderna Gallaghers bråk

3. The Libertines och framförallt ena sångaren Pete Dohertys karriär har varit kantad av droger och skandaler och bandet sägs var ett av de jobbigaste att ha att göra med i musikhistorien. Sångarna Pete Doherty och Carl Barât har haft ett stormigt förhållande med höga toppar och djupa dalar. Det värsta bråket kom när Pete Doherty fick sparken ur bandet och bröt sig in i Carls lägenhet och stal en dator och en antik gitarr för att köpa droger -ett tilltag som resulterade i en fängelsedom. Men tiden läker tydligen sår för nu är bandet återförenat och har precis släppt en ny skiva.


Pete Dohery sprutar blod från en kanyl på MTV's kamera

2. Guns N' Roses tog över världen med sin rockmusik i slutet av 80-talet innan kändiskapet gick frontmannen Axl Rose åt huvudet. Axl sparkade alla som sa emot honom och trummisen åkte ut för att han hade drogproblem trots att samtliga bandmedlemmar knarkade. En gång vägrade Axl gå upp på scen just innan en arenaspelning för tusentals fans om inte resterande bandmedlemmar signerade ett kontrakt som gav honom rätten till bandnamnet. Axl Rose har även kallat förre bandmedlemmen och sologitarristen Slash för "cancer". Trevligt.


Slash pratar om Axl Rose

1. Yellow Dogs är inget känt band men har gått igenom det absolut värsta bandbråket genom tiderna. Indiebandet som ursprungligen kom från Iran men som var verksamma i New York hamnade i en konflikt som slutade med att tre bandmedlemmar dog. Bandet som bodde tillsammans i en liten lägenhet kom ihop sig över pengar vilket slutade med att en av dem kom hem en dag med en pistol och sköt tre av sina kompisar. Därefter gick han upp på taket till byggnaden och sköt sig själv i huvudet vilket blev det tragiska slutet för bandet.


Reportage från dagen för skottlossningen

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela