Fylleinspelning med Lennon för 230 000

"Det är en riktigt rolig låt att lyssna på."


En inspelning där John Lennon fylleskrålar över låten Just Because av Lloyd Prince har sålts för sanslösa 230 000 kronor vid en auktion i Los Angeles på söndagen.

Presstalesmannen för auktionshuset, Margaret Barret, intygar att inspelningen inte gjordes av en nykter Lennon:

– Inspelningen är sex minuter och 16 sekunder lång och John sjunger väldigt onykter med sina egna improviserade texter på låten, så det är en riktigt rolig låt att lyssna på.

Inspelningen har aldrig tidigare spelats publikt och beskrivs i auktionskatalogen som ett orangefärgat kasettband där Lennon under hösten 1973 sjunger Lloyd Prince:s låt Just Because.

Den tidigare anonyma ägaren hade enligt uppgifter mottagit kasettbandet personligen av John Lennon. Den nuvarande ägaren gick inte heller att identifiera skriver CNN.

Lyssna på Just Because av Lloyd Prince:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

3 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.