Dusty Springfield hyllas på Pride

Den bisexuella sångerskelegenden hyllas av svenska artisteliten.


Med hjälp av artister som Marit Bergman, Moto Boy och Rebecka Törnqvist ska brittiska poplegendaren Dusty Springfield hyllas på årets Pridefestival i Stockholm.

– Valet av en Dusty Springfield-tribut kombinerar två syften, att lyfta frågan om hur heteronormen begränsar hbt-personers liv - kombinerat med att skapa en musikalisk upplevelse utöver det vanliga, säger Fredrik Thorell som är scenansvarig för Stockholm Pride i ett pressmeddelande.

Tributen arrangeras under Prideveckan den 30 juli i Pride Park i Tantolunden på Södermalm i Stockholm.

Dusty Springfield hade en hel radda hits under 60-talet med låtar som Son of a Preacher Man, You Don't Have To Say You Love Me och I Just Don't Know What To Do With Myself.

På slutet av 80-talet återkom hon med låtskrivarhjälp av Pet Shop Boys på duons What Have I Done To Deserve This och de två egna singlarna Nothing Has Been Proved och In Private. Den senare ligger just nu på de svenska topplistorna i en coverversion av Sahara Hotnights.

Dusty Springfield avled 1999, 59 år gammal.

Hon levde som bisexuell, och förklarade något kryptiskt sin sexuella läggning i en tidningsintervju 1970:

– Folk säger att jag är gay, gay, gay, gay, gay, gay, gay, gay. Men jag är inte någonting. Jag är bara... Folk är folk. Innerst inne vill jag vara straight. Men saken är den att jag inte kan älska en man. Att gå till sängs med en man är fantastiskt, men att älska en man är min ambition. De skrämmer mig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

1 timme sedan

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

2 timmar sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

2 timmar sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

3 timmar sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

3 timmar sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

3 timmar sedan
12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...