Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lauryn och Erykah till jazzfestival

Nöje | 21/04/2009 21:39

Soulsångerskorna återvänder till Stockholm i sommar.

Souldrottningarna Lauryn Hill, Joss Stone och Erykah Badu blir tre av dragplåstren till Stockholm Jazz Festival i sommar.

Lauryn Hill var på festivalen senast så sent som 2005 och återvänder nu som ett av de stora huvudnamnen.

Sedan tidigare är jazzlegenden Sonny Rollins och brassen Gilberto Gil klara för festivalen. Båda två har varit i Stockholm de senaste åren för att ta emot Polarpriset, 2007 respektive 2005.

Bland de övriga namnen till festivalen märks till exempel Booker T, Little Feat, Titityo och Blind Boys of Alabama.

Och trots att biljettpriset chockhöjs från förra årets 1 000 kronor till 1 955 kronor för hela veckan i år, så räknar arrangörerna med fullsatt ute på Skeppsholmen mitt i Stockholm.

– Någonstans måste man täcka för ökade artistkostnader. Men min uppfattning är att publiken kommer att tycka att de får mer valuta för pengarna i och med att det kommer många stora internationella artister varje dag och eftersom programmet är mer profilerat, säger Gunnar Lagerman som är bokningsansvarig på Stockholm Jazz Festival till SvD.

Stockholm Jazz Festival går av stapeln 15-19 juli i sommar.

Skrivet av: