Mauri Hermundsson gästar Benjamin's i säsongspremiären
Mauri Hermundsson gästar Benjamin's i säsongspremiären - Foto: TV4

Mauri ger Benjamin Ingrosso en ordentlig utskällning i tv

"Vet du vad jag är jävligt trött på?" Säger Uppdrag Mat-Mauri – och ger Benjamin Ingrosso en rejäl utskällning. Sen tar diskussionen en plötslig och oväntad vändning.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Under tisdagskvällen har säsong 2 av Benjamin's premiär på TV4, programmet där Benjamin Ingrosso bjuder in vänner och bekanta för god mat, spännande samtal och lite sång.

Säsongens första program gästas av First Aid Kit, Shima Niavarani och Mauri Hermundsson.

Foto: TV4

"Du kan inte säga så"

Och i mitten av programmet händer något oväntat. I ett samtal om mat från barndomen berättar Uppdrag Mat-programledaren Mauri att hans pappa brukade laga pasta carbonara till familjen – med massor av grädde i.

– Faktum är Benjamin, att carbonara är lite godare med grädde, jag vet inte om du hört det, säger Mauri, medveten om att det är en öm tå för den italienske programledaren.

– Men du kan inte säga så, svarar Benjamin Ingrosso.

Mauri Hermundsson: "Alla matkonservativa jävla italienare"

Då får Mauri Hermundsson nog, och ryter ifrån ordentligt:

– Vet du vad jag är jävligt trött på? Alla matkonservativa jävla italienare som säger ”så här gjorde man första gången och nu får ingen nånsin förändra eller förbättra det receptet”. Tänk om vi gjorde så i världen? Förstår du hur världen hade sett ut om man höll på så.

Foto: TV4

– Men vadå man kan ju inte ba ”nu vill jag ha falukorv, lime och gruyéreost”, till slut blir det ju inte en carbonara, svarar Benjamin.

Benjamin Ingrossos plötsliga vändning

Men så plötsligt så tvärvänder Benjamin Ingrosso i sina åsikter kring grädde i carbonara. Mauri drar nämligen en parallell till musik, och hur en tolkning av någon annans låt kan var minst lika fin som originalet – även om den inte görs precis likadant.

– Vet du vad, du har så jävla rätt. De där jävla italienare med sina jävla regler. Skit i dem. Skit i dem. Vet du vad vi ska göra sen? Carbonara med grädde i, säger Benjamin Ingrosso, och killarna omfamnar varandra i en kram.                      

Där ser man!

Benjamin's har säsongspremiär tisdagen 8 mars på TV4 och kan streamas på TV4 Play.

/