Mauri Hermundsson gästar Benjamin's i säsongspremiären
Mauri Hermundsson gästar Benjamin's i säsongspremiären - Foto: TV4

Mauri ger Benjamin Ingrosso en ordentlig utskällning i tv

"Vet du vad jag är jävligt trött på?" Säger Uppdrag Mat-Mauri – och ger Benjamin Ingrosso en rejäl utskällning. Sen tar diskussionen en plötslig och oväntad vändning.


Under tisdagskvällen har säsong 2 av Benjamin's premiär på TV4, programmet där Benjamin Ingrosso bjuder in vänner och bekanta för god mat, spännande samtal och lite sång.

Säsongens första program gästas av First Aid Kit, Shima Niavarani och Mauri Hermundsson.

Foto: TV4

"Du kan inte säga så"

Och i mitten av programmet händer något oväntat. I ett samtal om mat från barndomen berättar Uppdrag Mat-programledaren Mauri att hans pappa brukade laga pasta carbonara till familjen – med massor av grädde i.

– Faktum är Benjamin, att carbonara är lite godare med grädde, jag vet inte om du hört det, säger Mauri, medveten om att det är en öm tå för den italienske programledaren.

– Men du kan inte säga så, svarar Benjamin Ingrosso.

Mauri Hermundsson: "Alla matkonservativa jävla italienare"

Då får Mauri Hermundsson nog, och ryter ifrån ordentligt:

– Vet du vad jag är jävligt trött på? Alla matkonservativa jävla italienare som säger ”så här gjorde man första gången och nu får ingen nånsin förändra eller förbättra det receptet”. Tänk om vi gjorde så i världen? Förstår du hur världen hade sett ut om man höll på så.

Foto: TV4

– Men vadå man kan ju inte ba ”nu vill jag ha falukorv, lime och gruyéreost”, till slut blir det ju inte en carbonara, svarar Benjamin.

Benjamin Ingrossos plötsliga vändning

Men så plötsligt så tvärvänder Benjamin Ingrosso i sina åsikter kring grädde i carbonara. Mauri drar nämligen en parallell till musik, och hur en tolkning av någon annans låt kan var minst lika fin som originalet – även om den inte görs precis likadant.

– Vet du vad, du har så jävla rätt. De där jävla italienare med sina jävla regler. Skit i dem. Skit i dem. Vet du vad vi ska göra sen? Carbonara med grädde i, säger Benjamin Ingrosso, och killarna omfamnar varandra i en kram.                      

Där ser man!

Benjamin's har säsongspremiär tisdagen 8 mars på TV4 och kan streamas på TV4 Play.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.