Anja Allvin är en av fem deltagare som fortfarande har chans att vinna Sveriges Mästerkock 2022
Anja Allvin är en av fem deltagare som fortfarande har chans att vinna Sveriges Mästerkock 2022 - Foto: Gabriel Liljevall/TV4/Instagram/anjablaklint

Sveriges Mästerkock-Anjas otäcka bild – på bombade huset i Kiev: "Där bodde jag"

Sveriges Mästerkock-deltagaren Anja Allvin är uppvuxen i Ukraina och har kvar familj i det krigsdrabbade landet. På sin Instagram delar hon nu med sig av nyheten att hennes tidigare hem i Kiev har blivit bombat.


Den 24 februari invaderade Ryssland grannlandet Ukraina, och nu pågår en storskalig militär attack i landet.

Kriget som breder ut sig i Ukraina har satt över två miljoner människor på flykt från de ryska trupperna. Läs vad vi vet om invasionen här.

Utbrett i övriga Europa är även en omfattande oro för att kriget ska spridas till andra länder – och rädslan för att nära och kära i de krigsdrabbade regionerna ska fara illa.

Foto: TV4

Anja Allvin växte upp i Ukraina

Det sistnämnda har drabbat Sveriges Mästerkock-deltagaren Anja Allvin, 38. Hon är själv uppvuxen i Ukraina och flyttade till Sverige 2005 när hon träffade en svensk man.

Hon har kvar familj i det krigsdrabbade hemlandet – och på sin Instagram bedriver hon insamlingar och andra initiativ för att hjälpa de som flyr kriget.

– Jag är jätteorolig för vad som kommer hända. Det lägger sig som en blöt filt över allt man gör och tänker. Jag hoppas att det kommer sluta väl, det är jättehemskt, sa Anja på Instagram kort efter Rysslands invasion.

Anja från Sveriges Mästerkock: "Där bodde jag"

Under måndagen lägger Sveriges Mästerkock-Anja upp ytterligare en video med anledning av kriget i Ukraina. Det korta videoklippet föreställer ett brinnande lägenhetshus i Kiev, och av inlägget att döma verkar just det huset betyda mycket för henne.

"Där bodde jag och min man under vårt bästa år i Kyiv", skriver Anja på sin Instagramstory, följt av ett gult, ett blått och ett brustet hjärta. 

Foto: Instagram/anjablaklint

Vill du veta mer om hur du kan hjälpa de krigsdrabbade invånarna i Ukraina? Det kan du läsa mer om här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.