Söndag 14 Aug
Stockholm

Sveriges Mästerkock-Anjas otäcka bild – på bombade huset i Kiev: "Där bodde jag"

Anja Allvin är en av fem deltagare som fortfarande har chans att vinna Sveriges Mästerkock 2022
Anja Allvin är en av fem deltagare som fortfarande har chans att vinna Sveriges Mästerkock 2022. Foto: Gabriel Liljevall/TV4/Instagram/anjablaklint

Sveriges Mästerkock-deltagaren Anja Allvin är uppvuxen i Ukraina och har kvar familj i det krigsdrabbade landet. På sin Instagram delar hon nu med sig av nyheten att hennes tidigare hem i Kiev har blivit bombat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 24 februari invaderade Ryssland grannlandet Ukraina, och nu pågår en storskalig militär attack i landet.

Kriget som breder ut sig i Ukraina har satt över två miljoner människor på flykt från de ryska trupperna. Läs vad vi vet om invasionen här.

Utbrett i övriga Europa är även en omfattande oro för att kriget ska spridas till andra länder – och rädslan för att nära och kära i de krigsdrabbade regionerna ska fara illa.

Foto: TV4

Anja Allvin växte upp i Ukraina

Det sistnämnda har drabbat Sveriges Mästerkock-deltagaren Anja Allvin, 38. Hon är själv uppvuxen i Ukraina och flyttade till Sverige 2005 när hon träffade en svensk man.

Hon har kvar familj i det krigsdrabbade hemlandet – och på sin Instagram bedriver hon insamlingar och andra initiativ för att hjälpa de som flyr kriget.

– Jag är jätteorolig för vad som kommer hända. Det lägger sig som en blöt filt över allt man gör och tänker. Jag hoppas att det kommer sluta väl, det är jättehemskt, sa Anja på Instagram kort efter Rysslands invasion.

Anja från Sveriges Mästerkock: "Där bodde jag"

Under måndagen lägger Sveriges Mästerkock-Anja upp ytterligare en video med anledning av kriget i Ukraina. Det korta videoklippet föreställer ett brinnande lägenhetshus i Kiev, och av inlägget att döma verkar just det huset betyda mycket för henne.

"Där bodde jag och min man under vårt bästa år i Kyiv", skriver Anja på sin Instagramstory, följt av ett gult, ett blått och ett brustet hjärta. 

Foto: Instagram/anjablaklint

Vill du veta mer om hur du kan hjälpa de krigsdrabbade invånarna i Ukraina? Det kan du läsa mer om här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.