Hanna berättar om tankarna efter mötet med Tommie.
Hanna berättar om tankarna efter mötet med Tommie. - Foto: TV4

Robinson-Hanna om diskussionen med Tommie: "Dött lopp"

I veckan fick Robinson-tittarna ta del av en diskussion mellan Tommie och Hanna, som valde att konfrontera Tommie efter hans ordval om Angela Praxedes. I en intervju med Nyheter24 berättar Hanna om tankarna efter mötet.


I veckan beslutade Robinson-deltagaren Tommie Gyllin att ta med sig Angela Praxedes till högborgen, där deltagare får bo lite lyxigare än de är vana vid på Robinson-ön.

Robinson-Tommies uttalande väckte kritik

Det var däremot inte av avund som flera av deltagarna reagerade starkt efter beslutet – det var snarare hans ordval.

– Det vore kul med någon kvinnlig, som kan ta hand om oss, motiverade Tommie när det var dags att välja bland lagmedlemmarna.

Om du vill veta vad Tommie sade som svar på all kritik kan du klicka här.

"Han förstår inte alls"

En av de som reagerade starkt på Tommies val av ord var Hanna Bergwall, 26. Hon beslutade sig för att konfrontera Tommie – utan särskild framgång.

– Ju mer jag pratade med honom, ju mer förstod jag att han inte alls förstår vad jag menar, sade hon i programmet efter diskussionen.

Bildkälla: TV4

Det säger Hanna om mötet med Tommie

Hanna lade nyligen upp ett uppmärksammat inlägg på Instagram, där hon utgår från Tommies ordval i Robinson och menar på att det är ett större problem än bara i Robinson.

"Det här handlar såklart inte om Tommie, inte egentligen. Han är bara ett av många exempel på hur den här patriarkala strukturen kommer till uttryck", skriver hon bland annat.

I en intervju med Nyheter24 berättar hon om tankarna som for i huvudet under och efter samtalet med lagkamraten.

– När jag diskuterade med Tommie kände jag ganska snabbt att det var ett dött lopp. Ingen idé att stånga sig blodig. Jag har lärt mig att hushålla med min energi i dessa situationer. Tommies föreställningar kring manliga och kvinnliga normer är så långt ifrån mina att vi hade behövt minst en månad av diskussioner för att komma någon vart, inleder Hanna.

Hon fortsätter förklara att hon uppfattade Tommie som väldigt bestämd i sin uppfattning och därmed inte öppen för input.

– Han försökte inte förstå mina synpunkter. Vill man inte förstå så kan jag inte göra något åt det.

"Tommie blev ledsen"

Många av Hannas följare frågade hur hon kunde hålla huvudet kallt under samtalet med Tommie.

–  Jag är ganska van att ha sådana här typer av diskussioner med människor. Så jag har lärt mig att släppa taget när samtalet inte leder någon vart. Det gäller att hushålla med sin energi som sagt. Tommie blev ledsen. Och det kändes såklart jobbigt att se en annan människa ledsen. Oavsett orsak, säger hon och fortsätter:

– Men vi försökte att samexistera efter samtalet och det skötte vi båda bra. Vi var ju också i en låtsasvärld och jag visste att vi inte skulle behöva ha med varandra att göra framöver så då var det ganska lätt att hantera.

Hon meddelar att hon kontaktade Tommie för att informera om inlägget på Instagram.

– Jag har bett honom att informera mig om han skulle få hat. För då vill jag säga ifrån offentligt. Mitt syfte är sjävklart inte att Tommie ska få hat. Kritik absolut. Men inte hat, säger hon till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!