Tommie Gyllin kastas ut från Robinson
Tommie Gyllin fick plötsligt lämna Robinson 2022. - Foto: TV4/Robinson

Tommie Gyllin om att lämna Robinson – efter rasistiska anklagelser: "Ingen rättvisa"

Robinson 2022 tog en tvär vändning när Tommie Gyllin plötsligt fick lämna programmet. För Nyheter24 ger han sin version. Nu bemöter han Angela Perira Praxedes berättelse om rasistiska påhopp, samt riktar stark kritik mot produktionen.


Det var i tisdagens avsnitt av Robinson 2022 som deltagaren Tommie Gyllin plötsligt får lämna programmet. 

Programledaren Anders Öfvergård förklarar för övriga tävlande att det beror på att Tommie uttryckt sig på ett sätt mot en annan deltagare som strider mot Robinsons regler. 

Angela om Tommie i Robinson: "Sa n-ordet"

Nyheter24 har tidigare avslöjat att det var rasistiska påhopp mot deltagaren Angela Perira Praxedes som låg till grund för att Tommie Gyllin fick lämna programmet. 

– Då hörde jag hur Tommie kom upp bakom mig och sa "nu sitter du där och kammar ditt n*gerhår", har Angela sagt till Nyheter24. 

Angela uppger även att Tommie ska ha bett henne le, när det var mörkt ute – “så jag kan se dina vita tänder”. Här kan du läsa mer om det Angela har berättat

Angela Perira Praxedes. Foto: TV4/Robinson

Tommie Gyllin om händelsen i Robinson: "Råkade säga n-ordet"

Nu ger Tommie Gyllin sin version av händelsen. 

– När jag var 14 skaffade jag dreadlocks och när jag var 13 permanentade jag håret för jag ville ha ett afro. Och då berättade jag det här och råkade säga n-ordet framför, säger han till Nyheter24 och fortsätter: 

– Men direkt efteråt så bad jag om ursäkt för ordet som slank ur mig, och då sa Angie att hon inte hörde. “Vadå för ord?”, sa hon. “Det var ett ord jag inte skulle sagt, jag ber om ursäkt ändå, fastän du inte hörde det”, berättar Tommie. 

Tommie Gyllin om att bli utkastad från Robinson: "Finns ingen rättvisa"

Tommie riktar stark kritik mot Robinson-produktionen när han ger sin sida av berättelsen. På frågan om huruvida han tycker det var rättvist att han skickades hem svarar han följande: 

– Absolut inte, det finns ingen rättvisa i det. Inte mot Angie heller, det är inget rättvist alls. Det är jättetråkigt att hon har tagit illa upp, säger han. 

Anders Öfvergård meddelar att Tommie måste lämna tävlingen. Foto: TV4/Robinson

Tommie säger sig inte känna igen den version som Angela berättar, och menar att Robinson-produktionen tidigare har bekräftat hans upplevelse av situationen. 

– Produktionen sa att jag sa samma sak. Jag har även inspelat att produktionen har sagt att jag säger samma sak, säger Tommie. 

– Jag har inte gjort något som är olagligt, jag har inte trakasserat någon annan. De har ju hittat på, antingen är det produktionen eller är det Angela? Jag vet inte varför det har gått så långt. 

Tommie Gyllins känga till Robinson-produktionen: "Skött det dåligt"

Tommie menar att produktionen har brutit mot sin egen uppförandekod. 

– Självklart finns det ju olika punkter som man ska gå igenom när någonting sånt här händer gällande trakasserier. De har inte gått igenom varenda punkt, och hade de gjort det så hade det inte gått så här långt, och då hade inte Angie känt såhär. Å hennes vägnar är jag jätteledsen att produktionen inte har skött det här bättre.

Tommie Gyllin kastades ut från Robinson 2022 – hans egna ord: "Talade sanning"

Han uppger att produktionen aldrig frågade några följdfrågor när de pratade med honom i samband med händelsen, innan han blev bortplockad ur Robinson. 

– Hade jag velat så hade jag kunnat sagt att jag inte sa det här, den minuten jag fick i ett möte med produktionen innan de slängde ut mig. Men jag talade sanning och sa att jag sagt ordet, säger Tommie till Nyheter24. 

Foto: TV4/Robinson

Så svarar Robinson-producenten om Tommie

Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson, skriver i ett mail till Nyheter24 att man inte vill kommentera händelsen ingående men ger följande svar: 

"Som nämnt i programmet så uttryckte sig Tommie på ett vis som går emot Robinsons förhållningsregler, och beslut togs därför att han fick lämna Robinson."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!