Tommie Gyllin fick lämna Robinson 2022
Tommie Gyllin fick lämna Robinson 2022 - Foto: TV4/Instagram/tommiegyllin

Tommie Gyllin bryter tystnaden – efter rasistiska skandalen i Robinson

Tommie Gyllin tvingades lämna Robinson 2022 efter att ha gjort rasistiska uttalanden. Nu bryter han tystnaden på Instagram – och jämför "n-ordet" med Harry Potter-skurken Voldemort.


Under förra veckan tog tisdagens Robinsonavsnitt en tvär vändning när programledare Anders Öfvergård plötsligt anlände till deltagarstranden med bestämda steg. 

Tittarna fick veta att deltagaren Tommie Gyllins medverkan avbröts med omedelbar verkan efter att han brutit mot programmets regler.

Foto: TV4

Tommie Gyllin tvingades lämna Robinson 2022

Samma kväll kunde Nyheter24 rapportera att det var flertalet rasistiska uttalanden mot Angela Perira Praxedes som låg till grund för att Tommie Gyllin fick lämna programmet. 

I en intervju med Nyheter24 berättar Angela om händelserna.

Foto: TV4

Skickades hem – kritiserar produktionen

Men Tommie Gyllin har en annan version av vad som hände, och har i en intervju med Nyheter24 riktat skarp kritik mot produktionens agerande.

På frågan om huruvida han tycker det var rättvist att han skickades hem svarar han följande: 

– Absolut inte, det finns ingen rättvisa i det. Inte mot Angie heller, det är inget rättvist alls. Det är jättetråkigt att hon har tagit illa upp, säger han. 

Här kan du läsa mer om Tommie Gyllins version av händelseförloppet under Robinson.

Foto: TV4

Tommie Gyllin jämför "n-ordet" med Voldemort

Efter att ha blivit hemskickad från Robinson 2022 var det tyst från Tommies håll under ett par dagar. Men tidigare i veckan bröt han tystnaden på Instagram – med en bild på ett brev.

Brevets avsändare är, enligt kuvertets övre kant, "en glad och kärleksfull familj från Skåne med hjärtat på rätt plats". Även de har ställt sig kritiska till TV4:s beslut, och skriver att de skickat Tommie en kopia av samma brev som även kanalen fått.

I Instagraminlägget passar Tommie Gyllin på att tacka de som stöttat honom efter att anklagelserna om hans rasistiska uttalanden.

"Jag passar i dom flesta kulturer — all världen runt. Men i Sverige som i Hogwarts’ — Voldemort ordet är förbud. Då kommer staten — eller 4an som lagen överordnad är. Dom bryr sig ej om det rätta — bara ansiktet bär", skriver Tommie Gyllin i sitt inlägg. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!