Ruben Östlunds lön och miljönbolag
Ruben Östlund har vunnit Guldpalmen hela två gånger. - Foto: Christina Kronér/TT och Thibault Camus/TT

Miljonbolag och lyxlön – så mycket pengar tjänar Ruben Östlund

Ruben Östlund är en av Sveriges mest framgångsrika filmregissörer och manusförfattare, som kammat hem priset Guldpalmen hela två gånger. Återspeglas de prestigefyllda utmärkelserna på den ekonomiska fronten? Det har Nyheter24 kikat närmare på.


Ruben Östlund, 48, är ett av de mest välkända namnen inom filmbranschen just nu. Bland regissören och manusförfattarens mest omtalade verk finns filmer som “De ofrivilliga” och “Turist”. 

I slutet av maj 2022 vann Ruben Östlunds senaste film "Triangle of Sadness" ett av filmvärldens mest prestigefyllda priser, Guldpalmen, vid filmfestivalen i Cannes. Det är andra gången Ruben Östlund kammar hem priset, då han för fem år sedan vann med filmen “The Square”. 

Men hur ser det egentligen ut på lönekontot för Ruben Östlund? 

Ruben Östlunds lön – så mycket pengar tjänar han

Under 2020 hade Rubin Östlund, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på ungefär 771 750 kronor. 

Därmed kunde han plocka ut drygt 64 000 kronor i månaden.

Det här omsätter Ruben Östlunds bolag 

Enligt uppgifter från Allabolag som Nyheter24 har tagit del av är Ruben Östlund verksam i ett flertal bolag. Två av de mest lönsamma av bolagen är Plattform Produktion AB och Triangle of Sadness AB, som båda sysslar med verksamhet inom film, video och tv. 

Ruben Östlund är styrelseledamot i de båda och sammanlagt omsätter de drygt 64,5 miljoner och har en total summa tillgångar på ungefär 129 miljoner kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!