Naked Attraction Sverige
Ilona, 31, är först ut att välja ut en dejt bland de nakna deltagarna. - Foto: Discovery+/Naked Attraction Sverige

Naked Attraction-Ilona berättar om skräcken: “Extrem ångest”

I det första avsnittet av Naked Attraction Sverige är det Ilona, 31, som ska välja ut en dejt bland de spritt språngande nakna deltagarna. Men hennes medverkan väckte stor oro, något som hon berättar om i sin podcast.


Succéprogrammet "Naked Attraction" började med en brittisk upplaga och har spridit sig till ett flertal länder – nu även Sverige. Tisdag den 7 juni hade dejtingprogrammet “Naked Attraction Sverige” premiär på discovery+. 

Sofia Wistam är programledare för Naked Attraction Sverige

Det kontroversiella programmet går ut på att en person försöker komma fram vem de vill gå på dejt med bland deltagarna, baserat på deras nakna kroppar. 

En bit i taget hissas väggen upp tills deltagarna står i hela sin nakna prakt. Programledare för den svenska upplagan av “Naked Attraction” är Sofia Wistam. Här kan du läsa om frågan alla ställer om programmet

Foto: Discovery+/Naked Attraction Sverige

Naked Attraction Sverige har haft premiär – Ilona, 31, är först ut

I premiäravsnittet är det 31-åriga Ilona som testar lyckan och får välja ut ut en naken person att ta på dejt. Då Ilona är bisexuell är det både män och kvinnor som döljer sig bakom de färgglada draperierna. Med omsorg sållar hon bort tills det tillslut bara är två utvalda kvar. Det är då Ilona själv också klär av sig kläderna inför de två kvarstående deltagarna. 

Foto: Discovery+/Naked Attraction Sverige

Naked Attraction-Ilona om rädslan: "Ångest"

Men i samband med att programmet släpptes fanns det en del oro hos Ilona, något hon berättar om i sin podcast “FAN VA KUL”. När hon fick reda på att hon skulle vara med i premiäravsnittet var känslorna starka. 

Ilona är först ut att välja ut en dejt. Foto: Discovery+/Naked Attraction Sverige

– Min första reaktion var att få extremt mycket ångest, och gråta lite, innan jag kunde släppa det och gå vidare, förklarar hon fortsätter: 

– Där och då insåg jag: Okej, jag skickar inga nudes, men jag ställer mig helt naken i tv, inför hela svenska folket. 

Foto: Discovery+/Naked Attraction Sverige

Naked Attraction-Ilona om sin medverkan: "Sjuka jävlar"

Och det är just rädslan inför vilka typer av människor som kommer titta på programmet som gör Ilona mest rädd. 

– Så då börjar jag tänka: Kommer det sitta såna här sjuka jävlar och ta bilder på mig när jag är naken i det här programmet?, berättar Ilona i podcasten och fortsätter: 

– Den tanken har slagit mig ganska mycket den här veckan. Hur många sjuka jävlar kommer sitta och spola tillbaka och typ pausa för att ta en bild på någon av oss som är naken?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!