Var står egentligen Paradise-deltagarna politiskt? Så här röstar de!
Var står egentligen Paradise-deltagarna politiskt? - Foto: Viaplay och Nyheter24

Så röstade "Paradise"-deltagarna i valet 2022

Inte nog med att 2022 är året då “Paradise Hotel” efterträdare “Paradise” har premiär, så har det även varit valår. Nyheter24 tog därför den politiska tempen på årets Paradise-deltagare och kollade vad de röstade på.


Den 24 oktober var det äntligen dags för det efterlängtade realityprogrammet “Paradise” att dra igång. Serien har både bytt namn och har nytt upplägg, och skiljer sig därmed en hel del från dess föregångare “Paradise Hotel”.

"Paradise" har haft premiär – så skiljer det sig från "Paradise Hotel"

Deltagarna får exempelvis bilda par med vem man vill, oavsett kön, det är inte längre krav på att vara singel, och på hotellet finns även enkelsängar. 

Här kan du läsa om det blev någon action i sänghalmen i nya Paradise.

Paradise hade premiär 24 oktober. Foto: Viaplay

Paradise 2022: Det röstade deltagarna på i valet

2022 har inte bara innefattat en hel del smaskiga realityprogram, utan det har också varit val. Lagom till Paradise-premiären har Sverige även en ny regering och Nyheter24 passade därför på att undersöka vad deltagarna röstade på. 

De flesta var relativt förtegna med vilka som fick deras röst i valet 2022, men några av deltagarna berättade öppet om var de står politiskt. 

Paradise 2022 – deltagaren Nicholas Wallner svarar: "Så jävla lite koll"

Nicholas Wallner från Halmstad.

– Alltså, jag har så jävla lite koll på politik. Jag hörde att Centerpartiet skulle vara i mitten och vara chill och softa runt lite. Så jag tog dem. De verkade vara där i mitten, så jag tog Centerpartiet. Jag är inte så jävla insatt, det spelar inte så stor roll för mig, så jag bara tog någonting, svarar Nicholas Wallner.

Aissa Hidalgo från Paradise: "Onödig åsikt"

Aissa Hidalgo från Uppsala.

– Jag röstar inte vänster om man säger så. Så långt kan jag svara. Men jag tycker att politik är en så onödig åsikt i allmänhet. Jag tror att alla har rätt till sin åsikt. Folk är så dömande när det kommer till val, säger Aissa Hidalgo

Jonathan Damberg från Paradise 2022: "Man ska kunna säga vad man röstar på"

Jonathan Damberg från Örebro.

– Jag tycker man ska kunna säga vad man röstar på, oavsett vad man röstar på, för jag är okej med vem som helt. Men många kan nästan klippa kontakten med någon beroende på vad de röstar på, och jag blir så “VA?!”, säger Jonathan Damberg och fortsätter: 

– Men jag kan säga att jag röstar i mitten. Tidigare röstade jag mer rött, men nu röstar jag mer i mitten. 

Mellami Ate Mbago från Paradise 2022 – så röstade hon i valet 2022

Mellami Ate Mbago från Malmö.

– Jag röstar höger, svarar Mellami Ate Mbago. 

Paradise 2022 – Andreas Montoya svarar: "Röstade inte"

Andreas Montoya från Uppsala.

– Jag röstade inte, för jag hade varit ute och festat kvällen innan och kom inte iväg. Men jag gjorde valkompassen och jag skulle röstat blått, så mycket kan jag säga, berättar Andreas Montoya

Paradise 2022 – Jasmine Hall svarar: "Man måste engagera sig"

Jasmine Hall från Göteborg.

– Jag röstade faktiskt vänster, det kan jag säga öppet och ärligt. Sedan är jag inte en person som gillar att prata om politik och sådär men man måste ju engagera sig, det är viktigt ändå, svarar Jasmine Hall

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen inför ESC: "Säkerheten är väldigt stor"

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

2 timmar sedan
Det är inte bara artister som hoppar av Eurovisionveckan i Malmö. Nu står det klart att Moriska paviljongen, som skulle hysa Euro Fan Café för tillresta Eurovision-fans, också drar sig ur.

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

3 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.