Stockholm

Bonde-Matthews hemliga samtal fick Frida att lämna programmet: "Jag fick reda på..."

Matthew Haggerty är en av bönderna i Bonde söker fru 2022
Matthew Haggerty är en av bönderna i Bonde söker fru 2022. Foto: TV4

Många tittare fick sig nog en chock i Bonde söker fru, när Matthews brevskrivare Frida plötsligt lämnade gården. Vad man inte fick se var deras hemliga samtal off-cam, där han avslöjade en stor nyhet för henne. Efter det valde hon att lämna.


Läs mer

Bonde söker fru 2022 går mot sitt slut och i skrivande stund kvarstår bara ett fåtal tjejer och killar på böndernas gårdar. Men under onsdagens avsnitt tog kärleksäventyret en tvär vändning på Matthew Haggertys gård, när bägge hans sista tjejer Kim och Iza valde att självmant åka hem.

Veckan dessförinnan hade dessutom förhandsfavoriten Frida lämnat inspelningen, till hans stora förvåning.

– Det var definitivt en stor chock när Frida valde att lämna. Jag trodde vi var väldigt tajta där. Avsnittet innan, när vi åkte fyrhjuling, så sa hon: “Jag är väldigt glad, och jag är här för att stanna”. Och sen nästa avsnitt åker hon hem, har Bonde-Matthew berättat i en intervju med Nyheter24.

Det var en av de tuffare dagarna under inspelningen, menar han. 

– Om hon inte ville vara där så skulle jag aldrig bli arg på henne och säga: “Hur vågar du lämna?!”. Det var en besvikelse, eftersom Frida är en fantastisk tjej.

Vill du veta mer om varför Bonde söker fru-Matthew blivit kvar i Sverige så länge? Här är hans egna ord.

Foto: TV4

Samtalet mellan Matthew och Frida tittarna inte fick se

Även bland tittarna kom det nog som en chock när Frida bestämde sig för att lämna programmet. I en intervju med Hänt berättar hon vad det var som hände bakom kulisserna, och det visar sig att hon och Matthew hade ett samtal off-cam som bidrog till hennes beslut.

I det bekräftade Matthew att han hade tänkt välja henne i slutet, och produktionen gav henne samma slags hintar om att han redan fattat sitt beslut.

– Den största anledningen till att jag valde att åka var för att jag fick reda på att jag skulle vara den som blev vald i slutet. Och istället för att bli glad vilket man borde i en sån situation så fick jag istället panik, säger hon till Hänt.

Matthew i Bonde söker fru: "Helt säkert"

Frida sa inget om samtalet till de andra tjejerna innan hon lämnade, men hävdar att var väldigt underförstått att hon skulle bli vald sist och att "alla nog visste" det. Att hon skulle bli den sista tjejen kvar på gården om Matthew själv fick välja bekräftar han till Hänt:

– Ja det kan jag verkligen säga, helt säkert. Jag tror att folk som ser programmet till och med fattat det.

Till Nyheter24 har Matthew Haggerty berättat vem av Kim och Iza han hade valt att dejta vidare, om de inte lämnat gården. Läs mer om det här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.