Det finns alla möjliga typer av djur på Farmen.
Det finns alla möjliga typer av djur på Farmen. - Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Oväntade avslöjandet om djuren i Farmen – det händer bakom kameran

I tv-rutan syns alla möjliga olika djur på Farmen-gården. Men vad händer egentligen med dem när kamerorna inte rullar? Det avslöjar Hans Wincent för Nyheter24.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Farmen 2023 har varit fullsmockat av paktande, storartade bråk och en hel del råggröt. Parallellt med det sociala spelet ska deltagarna i dokusåpan nämligen leva så som bönder gjorde på 1800-talet, med allt vad det innebär. 

Farmen 2023: Här spelas programmet in

Programmet spelas in på den idylliska gården Norra Brandstorp, som varken är utrustad med el eller rinnande vatten. Det som det däremot finns gott om är diverse djur. 

Här kan du läsa om vad som händer med Farmen-huset efter inspelningen

Det finns flera kossor på Farmen. Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Farmen-Wincents avslöjande om djuren på gården

En stor del av deltagarnas dagar går ut på att ta hand om de många djur som finns på Farmen. På gården samsas kossor, höns, hästar, grisar och även bedårande kattungar. Den som kommer med djuren till Farmen är den omtyckte mentorn Hans Wincent. Det här är något som brukar bemötas med jubel från deltagarna då det allt som oftast brukar innebära mer mat på bordet – i form av ägg, mjölk eller till och med kött. 

Wincent kommer med uppdragen till deltagarna. Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Men varifrån kommer egentligen djuren som vi ser i tv-rutan? Det berättar Farmen-Wincent för Nyheter24

– De hyr vi från olika lantbrukare eller sådär. Vi hyr in eller köper in beroende på vad det är för typ av djur, svarar Farmen-experten. 

Det händer med djuren från Farmen – när inspelningen tar slut

Även hästar finns på Farmen-gården. Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Men vad händer egentligen med djuren när Farmen-inspelningen tar slut, och alla lämnar gården? 

– De som vi hyrt åker förstås hem till respektive gård.  

Men djuren som Farmen-produktionen har köpt kan hamna på mer oväntade ställen. 

– Det kommer varje år frågor om vad som händer med de där gulliga kattungarna. De hittar vi ju nya hem till förstås. Och likadant om det skulle vara några höns eller något annat som vi skulle köpt ser vi till att de får nya hem. Antingen följer de med mig hem eller också hamnar de någon annanstans i så fall, förklarar Wincent. 

Kattungarna charmar både tv-tittare och farmare. Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Farmen-Wincents oväntade avslöjande: "Fick följa med mig hem"

Djuren kan med andra ord få ett minst sagt oväntat nytt hem, när kamerorna har stängts av. De kan nämligen ha turen att flytta hem till ingen mindre än Farmen-Wincents gård! När Nyheter24 pratar med Wincent går det till och med några gamla Farmen-profiler i hagen utanför hans fönster. 

– Vi har ju hyrt getter tidigare. För två-tre år sedan hittade vi inga getter att hyra, men då hittade jag istället några som jag kunde köpa in, och så fick de tillbringa sin sommar på Torpet. Sen när det var slut fick de följa med mig hem helt enkelt, säger Wincent till Nyheter24 och fortsätter: 

– Året efter så betäckte jag upp de där getterna så de fick en killing, så vi kunde vi ha dem en sommar till. Men nu har de pensionerat sig från tv-världen och går här ute i hagen. 

Hör Wincent berätta mer i spelaren ovan!

/