I 15 säsonger har långköraren Farmen underhållit svenska folket. Vi tog reda på hur det gick för vinnarna
I 15 säsonger har långköraren Farmen underhållit svenska folket. Vi tog reda på hur det gick för vinnarna - Foto: Claudio Bresciani/TT, Leif R Jansson/TT, Bertil Ericson

Så gick det för vinnarna av Farmen: "Klipper fram en hatisk och vidrig person"

Farmen har i många år varit en stor publikfavorit i de svenska hushållen. Varje år koras "årets farmare", men hur gick det egentligen för dem när kamerorna släcktes? Det tog vi reda på!


Farmen säsong 1 (2001)

Benny Viberg var snickaren från Gotland som klev in och visade var skåpet skulle stå. Det resulterade i att han stod som segrare i den allra första säsongen av Farmen. 

2013 berättade han i en intervju med Expressen att han drev ett dagis samt att han skilt sig, gift sig och skilt sig igen. 

Idag är han 68 år och bosatt i Visby. Han har i tidigare intervjuer berättat att han har fyra barn och barnbarn. 

Foto: Claudio Bresciani/TT

Farmen säsong 2 (2002)

Vinnaren av den andra säsongen av det som vuxit fram och blivit ett succéprogram blev Inger Andersson

Efter sin medverkan har hon dock varit kritisk till hur produktionen framställde henne. I en debattartikel i Aftonbladet från 2002 ifrågasatte hon kanalen.

"Varför anses det okej att TV4 klipper fram en hatisk och vidrig person av mig som folk ska kräkas sina lägsta känslor över? 

Efter hennes medverkan har det varit tyst om Inger. I presentationen av henne inför säsongen startade framgick det att hon var från Farsta och då arbetade som servitris. 

Foto: Maja Suslin/TT

Här kan du läsa om hur det gick för Sverige Mästerkock-vinnarna.

Farmen säsong 3 (2003)

Veronika Larsson kammade hem segern i den tredje säsongen. Det skulle visa sig öppna en hel del dörrar för värmlänningen. I två år efter segern figurerade hon som radiopratare i Karlstad. 2016 arbetade hon som sjuksköterska i Norge varannan vecka och när hon är hemma tar hon hand om sina hästar. 

Foto: Leif R Jansson / TT

Farmen säsong 4 (2004 i Sydafrika)

Pia Flodner från Varberg stod som segrare i Farmen som tog klivet till en ny kontinent i och med den fjärde säsongen. Innan sin medverkan arbetade hon som flygvärdinna. 

I en intervju Hallands Nyheter har hon berättat att för vinstpengarna köpte hon den butikslokal på Södermalm i Stockholm som hon driver sin egna verksamhet i än idag. 

Foto: Bertil Ericson

Farmen säsong 5 (2004 i Skärgården)

Segraren av Farmen Skärgården blev Christian Gergils. 2006 fälldes han i tingsrätten för misshandel av sin dåvarande sambo. 

Idag är han 56 år och är en svensk liberal idédebattör, politiker och författare. 

Efter sin medverkan i dokusåpan skrev han boken ”Respekt!” Där han återgav sina upplevelser kring inspelningarna och sitt deltagande. 

Foto: Bertil Ericson

Farmen säsong 6 (2013) 

Erik Persson vann den sjätte säsongen. Efter sin medverkan blev han tillsammans med den andra Farmen-deltagaren, tillika finalisten Jannike Taflin. Hon har i efterhand berättat att de paktade och sedermera delade på vinstpengarna. 

Efter två år flyttade de isär. 

I dag bor han tillsammans Lina Ilar som deltagit i både Farmen och Bonde söker fru. 

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Farmen säsong 7 (2014) 

Maria Dahlberg vann säsong sju. Sedan dess har hon fått en dotter och lever tillsammans med partnern, Patrik

Hennes instagramflöde är fyllt av bilder på familjen men också det stora intresset som är crossfit. 

Farmen säsong 8 (2015)

Segrare blev till slutt Örjan Selien. Tanken var att han skulle bli präst men det valde han att hoppa av. I dag lever han tillsammans med fru och barn och driver sitt egna företag, Selien Kreation som sysslar med bygg-, design- och inredningsverksamhet. 

Här är 9 Big Brother-deltagare vi minns – det här gör de i dag

Farmen säsong 9 (2016) 

Efter tio veckor lämnade den då 25-åriga nyexaminerade juristen Fredrik Rosenkvist Farmen med segern och en halv miljon kronor. 

Efter segern sa han att han skulle bjuda sin sambo på semester. Några andra uppgifter har Nyheter24 inte fått fram i efterforskningarna. 

Farmen säsong 10 (2017)

Niklas Ravnestam från Kalmar stod som segrare och en halv miljon kronor rikare. I dag är han trafiklärare och bor i centrala Kalmar med sambo och barn. 

Farmen säsong 11 (2018)

Stefan Eriksson från Mönsterås klev in i Farmen och kammade hem hela balunsen. I dag arbetar han i Oskarshamn som vägtransportledare. På fritiden ägnar han mycket tid åt jakt. 

Farmen säsong 12 (2019)

Den då 28-åriga Tobias Möller åkte hem från Farmen som segrare 2019. Efter segern berättade han för Aftonbladet att han planerade att investera pengarna i en lägenhet i Malmö. 

Idag är han tillsammans med Hanna Wikeborg, som han också publicerar bilder tillsammans med på sociala medier. 

Om han fortsatt är bosatt i Malmö förtäljer inte uppgiferna.

Här är 9 Robinson-deltagare vi minns – så lever de i dag

Farmen säsong 13 (2020)

Sofie Hodén stod som slutgiltig segrare av säsong 13. På fritiden driver hon dels en Youtubekanal, som dock inte uppdaterats på nästan ett halvår och en podcast som heter "helt naket". Hon har barn och äger huset "The naked villa" i Sri Lanka, som även har ett eget Instagramkonto med tusentals följare. 

Farmen säsong 14 (2021)

Snickaren och hantverkaren Daniel Tholén från Uppsalla vann Farmen 2021. Han har två söner och har nyligen genomgått en tyngre period i livet när han blev utbränd, som han har talat öppet om i sina sociala medier. 

Yrket verkar han i alla fall ha hållit fast vid. 


Farmen säsong 15 (2022)

Travtränaren Cecilia Ahlborg var den senaste segraren av långköraren Farmen. 

Efter segern har hon i intervjuer berättat att prispengarna var välkomna och skulle innebära att hon och familjen inte skulle behöva vända och vrida på slantarna längre.  

I en intervju med Hänt berättade hon att pengarna dock spenderades snabbt. Familjen behövde gräva avlopp och i det hålet fick pengarna stoppas. 

Foto: TV4
/
TV
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!