"Husdrömmar" firar tio år i SVT – men varför var Pernilla Månsson Colt inte på jubileumsfesten?
"Husdrömmar" firar tio år i SVT – men varför var Pernilla Månsson Colt inte på jubileumsfesten? - Foto: Duygu Getiren/TT

Därför var Pernilla Månsson Colt inte med på Husdrömmar-festen

"Husdrömmar" firar tio år, men när det var dags för jubileumsfest i den senaste säsongens första avsnitt var det många tittare som hade samma fråga: varför var Pernilla Månsson Colt, som var programledare för SVT-programmet i sex säsonger, inte där?


"Husdrömmar" hade premiär år 2014 och blir snabbt en riktig tittarfavorit. Nu är SVT-succén inne på sin tionde säsong och därmed också sitt tionde år – något som firades med fest i det första avsnittet.

– Vilket gäng vi samlat!, säger programledaren Anne Lundberg när festligheterna drar igång och tidigare deltagare i programmet samlats.

Husdrömmar-avsnittet väcker starka känslor: "Rejält berörd"

Pernilla Månsson Colt ledde "Husdrömmar" i fem år

Men det var en person som inte var på festen, vilket flera tittare reagerade på. Det handlar då förstås om Pernilla Månsson Colt som, tillsammans med Gert Wingårdh, ledde de första fem säsongerna av "Husdrömmar".

Varför var Månsson Colt inte med vid jubileumsfirandet? Nyheter24 ställde frågan till SVT, som svarade:

"Även om Gert Wingårdh och Anne Lundberg varit programledare för 'Husdrömmar' sedan flera år var givetvis Pernilla saknad på jubileumsfesten. Det var planerat att även Pernilla skulle vara med som programledare, men tyvärr blev hon sjuk och kunde inte komma."

De som saknat Månsson Colt i "Husdrömmar"-sammanhang får helt enkelt hoppas att hon gästar programmet i framtiden någon gång, alternativt se om de tidiga säsongerna av programmet. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!