Klara Svensson, 35, är en av de medverkande i Mästarnas mästare 2023
Klara Svensson, 35, är en av de medverkande i Mästarnas mästare 2023 - Foto: Claudio Bresciani/Jessica Gow/TT

Allt om tv-aktuella Klara Svensson: Pojkvännen, dottern och lyxiga huset

Den tidigare boxningsstjärnan Klara Svensson är en av deltagarna i Mästarnas Mästare 2023. Här kan du läsa mer om Klara Svensson, familjen, pojkvännen och varför hon la proffskarriären på hyllan.


Den tidigare proffsboxaren Klara Svensson har tagit medaljer i både Europa- och världsmästerskap. Hon har även vunnit titeln WBC Silver i lättviktsboxning. 

Vill du veta mer om henne, hennes karriär, pojkvän och familj? Då har du kommit helt rätt. Nyheter24 har samlat svaren på några av de frågor flest googlar om den före detta boxaren.

Mästarnas mästare 2023: Här är alla deltagare

Klara Svenssons ålder – hur gammal är hon?

Klara Svensson föddes i Höllviken den 15 oktober 1987, vilket betyder att hon fyller 36 under hösten 2023.

Klara Svenssons längd – hur lång är hon?

Klara Svensson är 1,75 meter lång.

Klara Svenssons karriär som boxare – när slutade hon?

I augusti 2019 stod det klart att Klara Svensson lägger boxningshandskarna på hyllan. 

– Jag har inte hungern längre och jag har gått så många matcher, och vet att jag har gjort allt jag kan. Jag tror inte att jag kan trolla mer, och känner mig inte motiverad längre, sa hon i en intervju med Expressen i samband med att nyheten offentliggjordes.

I dag jobbar Klara Svensson som föreläsare. Hon har också medverkat i flera tv-program, däribland "Hjulet" och "Jeopardy". 

Allt om Jörgen Brink: Familjen, kollapsen och relationen till Ebba Andersson

Klara Svenssons partner – vem är pojkvännen Freddy Persson?

Klara Svensson är sambo med pojkvännen Freddy Persson, 47. 

De bor tillsammans i en villa strax utanför Hässleholm, som enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av är värderad till omkring 5,8 miljoner kronor. 

Klara Svensson och sambon Freddy Persson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Klara Svenssons barn – när föddes hennes dotter?

I juli 2020 blev Klara och sambon Freddy föräldrar till en dotter som fick namnet Agnes

Under graviditeten kritiserades Svensson för att hon tränade så gott som ända fram till dotterns födsel.

– Många tycker att det är inspirerande att se att man faktiskt kan träna som gravid och blir själva taggade att träna. Men en hel del förfäras över att se en höggravid springa och skuggboxas. De menar att jag utsätter min kropp för risker och att det ökar risken att föda för tidigt, har hon sagt i en intervju med Expressen Sport

Enligt Klara själv lyssnade hon alltid på sin kropp och fattade alla träningsbeslut i samråd med sin barnmorska. 

– Det viktigaste tror jag är att lyssna på kroppen, det är självfallet individuellt hur man mår under en graviditet. Det sista jag vill är att skapa en träningshysteri bland gravida kvinnor. Jag vill däremot visa på att allting inte är svart eller vitt, säger hon till Expressen.

Allt om Johan Wissman: Flickvännen, barnen och karriären som brandman

Konflikten med Mikaela Laurén - så är deras relation i dag

I september 2016 gick Klara Svensson en omdiskuterad match mot den stora rivalen Mikaela Laurén på Hovet i Stockholm. Svensson gick segrande ur matchen, och något returmöte har aldrig ägt rum. 

Enligt henne själv var inte konflikten mellan henne och Laurén helt påhittad, även om den såklart trissades upp i media.

– Det var en konflikt som var på riktigt i grunden, och den kunde vi inte spela. Och alla kände nog av den krystade stämningen när vi skulle befinna oss i samma rum, har hon sagt till Expressen.

Men den konflikten verkar av allt att döma ha blåst över, i alla fall för Klara Svensson. I ett känslosamt inlägg på Instagram från september 2021 benämner hon dem båda som vinnare.


"Jag gick segrande ur matchen, men för unga tjejer och kvinnor som såg oss två fightas så blev vi nog alla vinnare", skriver Svensson i inlägget och fortsätter:

"Vi visade att man som tjej inte behöver gå den ”enkla” och tyvärr allt för väl använda vägen av att trycka upp bröst och rumpa för att skapa intresse."

Foto: Jessica Gow/TT

Laurén om Klara Svensson: "Inte så att vi träffas"

Både Klara Svensson och Mikaela Laurén närvarade även på Årets Eldsjäl-galan i mars förra året. På röda mattan fick Laurén en fråga om den tidigare rivalen, och intygade att stridsyxan är begravd.

– Vi har lite kontakt på sociala medier och kan skriva lite till varandra. Vi är vänner. Det är inte så att vi träffas och umgås men jag ser framemot att träffa henne. Hon har också blivit mamma men före mig, berättade Mikaela Laurén för Expressen.

Allt om Elina Öhman: Skotercross, pojkvän och barn

Vad heter Klara Svensson på Instagram?

Den som vill följa Klara Svensson på Instagram hittar henne under användarnamnet @klaraswedishprincess.

Läs allt om Mästarnas mästare 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!