Jesper Bengtsson och Marcelo Peñas vänskap tog slut efter Paradise Hotel.
Jesper Bengtsson och Marcelo Peñas vänskap tog slut efter Paradise Hotel. - Foto: Skärmavbild/Pluto TV/Paradise Hotel och Stella Pictures

Sanningen om Marcelo Peña och Jesper Bengtssons relation i dag – efter sveket

Publicerades: 24 Mar, 15:57

Efter att Marcelo Peña valde att inte dela med sig av vinstpengarna tog hans vänskap med Jesper Bengtsson slut. Men hur ser egentligen deras relation ut i dag, efter sveket i Paradise Hotel? Det berättar Jesper för Nyheter24.


Det var 2019 som finalen av Paradise Hotel tog en oväntad vändning. Det såg ut som att Adam Linárd och Helen Ablatova skulle kamma hem vinsten, men till allas förvåning blev det istället Marcelo Peña och Erica Lindberg som fick plocka upp de berömda glaskulorna. 

Marcelo Peña och Jesper Bengtsson blev ovänner efter Paradise Hotel 2019

Under den nervkittlande kulceremonin drämde Marcelo kulan i backen på 500 000 kronor, vilket gjorde att Erica Lindberg blev lottlös. 

Marcelo meddelade då att han skulle dela vinstpengarna med Jesper Bengtsson, sin trogne parhäst i programmet. Men så blev det inte. 

Några vinstpengar fick Jesper nämligen inte ta del av, något som blev slutet på de nära vännernas relation. 

Här kan du läsa allt om bråket mellan Marcelo Peña och Jesper Bengtsson efter Paradise Hotel-vinsten

Marcelo vann Paradise Hotel 2019. Foto: Paradise Hotel/TV3

Skrotade säsongen av Paradise Hotel sänds på Pluto TV

Nu gör däremot Jesper Bengtsson comeback i tv-rutan. Den tidigare skrotade säsongen av Paradise Hotel hade nämligen premiär på Pluto TV den 20 mars 2023. Den 15:e säsongen ställdes till en början in, men efter att rättigheterna drygt två år senare köpts av ett annat bolag rullar nu programmet igen.

Här kan du läsa mer om den inställda säsongen av Paradise Hotel – och ilskan bakom kulisserna

Jesper och Bella är två bekanta ansikten i säsong 15. Foto: Paradise Hotel/Pluto TV

I samband med att säsong 15 nu sänds frågade Nyheter24 Jesper Bengtsson om han sprungit på Marcelo sedan sveket. 

– Nej, det har jag inte. Jag har sett honom någon gång. Jag har ingen kontakt med honom och jag har inget behov av kontakt med honom. Just där och då, om man går tillbaka i tiden, så var det tufft för stunden, säger Jesper Bengtsson och fortsätter: 

– Att man hade en vän som satte pris på en vänskap och inte kunde stå upp och hålla sitt ord. Det var trots allt en nära vän till mig. Men idag är jag otroligt tacksam att det skedde, för det har fått mig att få andra insikter och inse att moralen och sakerna som jag själv står för inte är samma hos alla andra.

Jesper Bengtsson om relationen till Marcelo Peña i dag – efter Paradise Hotel

Relationen mellan Marcelo Peña och Jesper Bengtsson förblir med andra ord en aning kylig. 

– I dag har jag otroligt fina människor runt om mig. Mina värderingar och principer och allt vad gäller vänner vet jag mer vad jag vill ha. Där kan jag säga att han ligger väldigt långt ner.

Jesper Bengtsson är med andra ord inte intresserad att väcka liv i vänskapen igen, även om Marcelo Peña skulle sträcka ut en hand. 

– Jag har mina vänner idag och vilka principer och moraler som jag tycker är viktigt att finnas i en vänskap. Det är ingenting han besitter, förklarar Jesper Bengtsson för Nyheter24 och fortsätter: 

– Det är ett glömt kapitel och det är jag tacksam för. Jag går inte runt och hatar på någon överhuvudtaget. Men han får leva sitt liv och jag trivs jättebra med mitt liv som jag har det nu.

Relaterat
Senaste nytt

Carolina Gynning visar upp sin stora tatuering på ryggen

1 timme sedan

Juilliard sparkar tidigare chef

2 timmar sedan
Juilliard School i New York, en av världens mest kända musikhögskolor, har sparkat en tidigare chef efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen hade under 25 år en ledade position på skolan.

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

3 timmar sedan
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

3 timmar sedan
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

3 timmar sedan
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Sommarvärdens hånfulla pik – efter Sveriges Radios miss

idag 13:11
"Sommar i P1" drar snart igång och 2023 års sommarpratade har presenterats. Men i samband med detta gjorde Sveriges Radio en liten miss, som sommarvärden Ahmed Berhan inte var sen att uppmärksamma.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.