"Antikrundan" har sänts i SVT i över 30 år.
"Antikrundan" har sänts i SVT i över 30 år. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Antikrundan-experten om den mest minnesvärda reaktionen: "Så överväldigad"

De som får sina föremål granskade och värderade i SVT:s långkörare "Antikrundan" bjuder inte sällan på härliga reaktioner. För Nyheter24 berättar Carolina Tüür, som är expert i programmet, om den mest minnesvärda reaktionen hon stött på.


I över 30 år har svenska folket bänkat sig framför "Antikrundan" i SVT och genom de säsonger som sänts har otaliga personer fått sina föremål granskade av programmets experter.

Det har med andra ord bjudits på en kavalkad av reaktioner från de vars föremål värderats i långköraren, men vissa sticker ut mer än andra.

Antikrundan-experten om det konstigaste föremålet någon haft med sig: "En hel väska"

Antikrundan-experten: "Så överväldigad"

För Nyheter24 berättar Carolina Tüür, som är expert på silver, smycken och stenar i programmet, om den mest minnesvärda reaktionen hon stött på under programmets gång. Det hela utspelade sig i halländska Torup.

– Jag spelade in en värdering med en jättefin, glad och sprudlande dam från Gränna. Hon hade en liten ring som hon hade fått i gåva av en gammal dam, säger hon och fortsätter:

– Ringen hade inte något särskilt högt värde, några tusen om jag minns rätt, men jag tyckte att det var kul att göra inspelningen för att det i ringen fanns en lite gömma där man skulle kunna lägga till exempel en hårlock. Det sägs ofta att sådana små gömmor skulle kunna vara giftgömmor, men det är en myt. Jag tyckte att det var kul att visa det och ta hål på myten. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Och inte nog med det så blev kvinnan som tagit med sig ringen minst sagt lycklig över värderingen.

– Ägarinnan hade en sån härlig personlighet. Hon blev så överväldigad och glad över ringens värde. Har sällan sett någon så glad reaktion och ändå var ju värdet inte särskilt högt egentligen, säger Tüür.

Anne Lundbergs lyxliv med maken Allan – och hemliga huset i Italien: "Ingen flådig plats"

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
SVT