Anton och Sofia medverkade 2021 i Gift vid första ögonkastet
Just nu sänds den nionde säsongen av programmet. - Foto: Ulrika Malm/SVT och Skärmavbild/Gift vid första ögonkastet/SVT

Tacoparets ärliga ord om Gift vid första ögonkastet 2023: “Arvid och Ida…”

Anton Pehrson och Sofia Lindhe blev kända som "Tacoparet" efter att de gifte sig i tv-rutan. Nu är en ny säsong av "Gift vid första ögonkastet" i full gång, och hela Sveriges favoritpar från realityserien ger därför sina bästa tips till årets deltagare.


SVT:s succéprogram “Gift vid första ögonkastet” har engagerat hela svenska folket i snart tio år. Konceptet går ut på att ett antal personer paras ihop av experter och träffar sin make eller maka för första gången vid altaret. Efter drygt en månad tillsammans ska paren sedan välja om de vill förbli gifta eller skilja sig. 

"Gift vid första ögonkastet" 2023 – paren i säsong 9 

Just nu sänds säsong 9 av “Gift vid första ögonkastet” och 2023 års par är Alexander och Lina, Stina och Fredrik, Caroline och Agust samt Arvid och Ida

"Gift vid första ögonkastet"-Arvid avslöjar sanningen för Agneta Sjödin: "Ett tecken"

Ida och Arvid är ett av paren i säsong 9. Foto: SVT/"Gift vid första ögonkastet"

De allra flesta av paren har gått skilda vägar efter de tidigare säsongerna, men det finns några få som fortfarande har hållit ihop. Anton Pehrson och Sofia Lindhe är ett av paren som som var en så klockren match att de förblev gifta efter programmet, och kilar fortfarande stadigt än i dag. 

"Tacoparet" Anton Pehrson och Sofia Lindhe fick barn efter "Gift vid första ögonkastet"

Anton och Sofia blev “Tacoparet” med hela svenska folket, med anledning av deras gemensamma kärlek till maträtten, och det har minst sagt hänt mycket i parets liv sedan kamerorna stängdes av. "Gift vid första ögonkastet"-paret har fått tillökning i familjen och även blivit husägare. I april 2022 föddes Anton och Sofias dotter Liv, och den lilla familjen bor just nu i Åre. 

Man kan med andra ord minst sagt konstatera att experterna lyckades bra när de parade ihop Anton och Sofia. I en intervju med Nyheter24 berättar paret om varför de tror att de var en så perfekt matchning. 

– Experterna prickade väl in många rätt, och så hade vi rätt inställning till det hela. Det är verkligen ingen självklarhet att det ska funka, vilket man sett i tidigare säsonger och hos andra par, att det inte alltid går så bra. Men för oss så bara klickade allting, förklarar Anton. 

Sofia förklarar att inspelningen var en väldigt speciell tid, men att hon och Anton lyckades hitta sin egen grej under den här annorlunda upplevelsen. 

– Det är ju fyra veckor med en kamera konstant i ansiktet. Och när den där kameran försvinner och vi fick tid för oss själva, då var det väldigt skönt att det var vi två. Att vi hade vår grej. Men det är jäkligt kul, berättar Anton. 

Här kan du läsa mer om hur det gick för “Gift vid första ögonkastet”-deltagarna efter programmet

"De ville inte missa något smaskigt"

Att bli filmad konstant i flera veckors tid kan lätt vara dränerande. Men Sofia och Anton berättar att de faktiskt fick några dagar ledigt. 

– Två dagar efter bröllopet fick vi en dag ledigt, men då fick man inte göra någonting utan skulle bara vara hemma, berättar Sofia. 

För att kamerateamet inte ska missa något viktigt fick paren inte hitta på vilka upptåg som helst under sina lediga dagar. 

– De ville inte missa något smaskigt. Vi fick ju lite skäll när vi åkte och besökte Sofias hoods där hon växte upp, förklarar Anton och Sofia och fortsätter: 

– Men det var inte så populärt. Det var ju en typisk grej de skulle vilja ha med i programmet.

Anton och Sofia var med i den sjunde säsongen. Foto: Ulrika Malm/SVT

Tacoparets tips till deltagarna i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Och det är onekligen svårt att sätta sig in i vad paren i programmet går igenom under experimentet och inspelningen. De enda som kanske fullt ut kan förstå de känslor som uppstår, är deltagarna som varit med i tidigare säsonger. Så vad har Anton och Sofia för tips till paren i 2023 års säsong av “Gift vid första ögonkastet”? 

– En konkret grej som vi gjorde under hela inspelningen var att vi pratade med varandra om allt. Vi var helt öppna med varandra om hur vi kände. Man gjorde mycket synkar och pratade med kamerorna, och efter varje synk gick vi igenom allting som vi hade pratat om och tagit upp, förklarar Sofia och fortsätter: 

– Prata med varandra jättemycket och ta även hjälp av experterna. Under tiden som vår säsong sändes var det jobbigt att återuppleva allting. Plus att hela svenska folket tyckte och tänkte om allt som vi redan hade gått igenom och processat. Det var jobbigt för oss, och vi fick väldigt mycket hjälp av framförallt Kalle (Norwald reds.anm).

"Gift vid första ögonkastet"-parets råd: "Gå inte in på Flashback"

Det tuffaste under hela processen beskriver Sofia var just perioden när "Gift vid första ögonkastet" sändes på tv, och när programmet diskuterades friskt bland alla tittare. 

– Jag var inte beredd på att programmet var så stort och att det var så många som som engagerade sig i det. Vilket ju är kul så här i efterhand men där och då, när man var mitt i det och inte var beredd på så mycket åsikter, då var det jättejättetufft, förklarar Sofia. 

Sofia och Antons främsta tips är att inte läsa för mycket vad som skrivs om en själv – framförallt inte på forum på nätet. 

– Man ska inte gå in på Flashback. Sen går det inte alltid att hålla sig ifrån kommentarsfältet på Instagram och kvällstidningar, säger Anton. 

– Sen är alla olika. Vissa tycker kanske att det är kul att läsa om sig själva på Flashback och kan ha distans till det. Jag hade inte klarat av det. Då är det bara att stänga av och inte läsa. Likadant med vissa kommentarsfält på Facebook. Bara läs inte, inflikar Sofia. 

"Ida och Arvid tror jag definitivt på"

Men varför lyckades då Anton och Sofia hålla ihop och få det att funka efter programmet? Enligt paret själva var framgångsreceptet att de helt enkelt tyckte om varandra och hade väldigt kul. Och på så sätt fortlöpte deras resa av sig självt.

– Det är klart man kan matcha någon på pappret. Men sen så är det ju mycket annat som ska stämma också, som inte går för någon utomstående att matcha ihop, säger Sofia. 

Just nu är “Gift vid första ögonkastet” 2023 i full gång, och Nyheter24 frågade Anton och Sofia om deras första intryck efter det allra första avsnittet. Vilket av paren tror de egentligen mest på?

– Jag tycker att det ser väldigt lovande ut i år. Jag tror på alla par, men det gör jag i och för sig alltid, säger Sofia med ett skratt. 

– Ida och Arvid tror jag definitivt på. De hade någonting från start, säger Anton. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om "Gift vid första ögonkastet" 2023

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!