Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren i "Gift vid första ögonkastet" 2023
Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren i årets säsong. - Foto: Skärmavbild/SVT/Gift vid första ögonkastet

Arvid Stark om diskussionen i Gift vid första ögonkastet – som tittarna inte fick se

Deltagarna i “Gift vid första ögonkastet” går igenom en gedigen matchningsprocess för att hitta sin äkta hälft. I en intervju med Nyheter24 berättar deltagaren Arvid Stark om sina “dealbreakers” i en partner, och det visar sig att en aspekt faktiskt stämde in på Ida Lind…


“Gift vid första ögonkastet” 2023 är i full gång och har som vanligt innefattat allt från bråk till stark kemi. Paren som medverkar i 2023 års säsong av succéprogrammet är Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35. 

Arvid och Ida har stark kemi. Foto: SVT/"Gift vid första ögonkastet"

Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Arvid och Ida är ett av paren som verkar kila mest stadigt i programmet, och deras kemi har varit starkt närvarande från start. I en intervju med Nyheter24 berättar Arvid Stark om vilka hans så kallade “dealbreakers” var i matchningsprocessen. 

Här kan du läsa om hur matchningsprocessen i "Gift vid första ögonkastet" går till – steg för steg

Arvid förklarar att en av hans preferenser när det kom till matchningen var en partner som inte rökte eller snusade. 

– Och sen blev jag matchad med en kvinna som snusade, säger Arvid med ett skratt. 

Han förklarar att det var viktigt för honom att leva med någon som värnade om sin fysiska och mentala hälsa. 

– Det handlar det om så mycket mer än kost och träning, utan det handlar snarare om vilken livsstil och vilket förhållningssätt man har till sin egen kropp. 

– Så en dealbreaker var någon som inte tog hand om sin kropp och då kommer det här med rökning och snusning in. 

Foto: SVT/"Gift vid första ögonkastet"

Arvid Stark om samtalet med Ida Lind på bröllopet i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Arvid berättar att Ida senare slutade snusa, men betonar att han inte ville vara anledningen till att hon gav upp den vanan. Och det visar sig att paret samtalade om Idas snusvanor på bröllopsdagen, vilket inte syntes i programmet.  

– Jag upptäckte inte själv att hon snusade, men på bröllopskvällen så sa hon att: “Jag snusar. Men jag sa till Kalle (Norwald reds. anm) att om jag hittar en tillräckligt bra man så är jag beredd att sluta snusa”. 

– Och då sa jag att: "Du gör som du vill. Jag vill inte vara anledningen till att du slutar snusa. Det får du ta ansvar för själv". 

Arvid Stark från "Gift vid första ögonkastet" om sina "dealbreakers" 

Snusning och rökning var alltså “dealbreakers” för Arvid. Men det visar sig att det fanns ännu en aspekt som Arvid, sedan innan, hade en dålig erfarenhet kring. 

– En annan “no go” för mig var kopplat till alkohol, säger Arvid. 

I det senaste avsnittet fick tittarna se efterskalvet av parhelgen. Flera av deltagarna har efter övernattningen i Stockholms skärgård kommit till nya insikter, och tvingas konfronteras med en hel del jobbiga känslor. 

Foto: SVT/"Gift vid första ögonkastet"

Spritbråket mellan Arvid Stark och Ida Lind i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Något som, i samband med festkvällen på parhelgen, blev en konflikt mellan Arvid och Ida var frågan kring alkohol – där deras åsikter gick isär. 

Här kan du läsa mer om spritbråket mellan Arvid och Ida i “Gift vid första ögonkastet” 2023

– Det blir en värderingskonflikt mellan oss, där det blir väldigt laddat för mig. Och jag kan tänka mig att snusandet hade inte varit riktigt lika laddat som alkoholen är, eftersom jag har mer jobbiga upplevelser kopplat till alkohol. Snus handlar mer om en hälsogrej, förklarar Arvid och tillägger: 

– Jag letar ju inte bara efter en partner till mig själv utan jag letar ju också efter en mamma till mina blivande barn, och vad är det då för förebild? Så därför blev det där väldigt laddat, men snusen löste sig ju själv. 

"Det ledde till en konflikt"

Startskottet till det omdiskuterade spritbråket under parhelgen var när Ida tog shot, vilket satte igång en hel del olika känslor hos Arvid. 

– Det ledde till en konflikt mellan mig och Ida om hur vi ser på alkohol. Var någonstans går gränsen för att vara fri att göra som du vill och leva ditt liv? Så att jag behöver fundera på om det funkar för mig? Eller måste vi då dela på oss? I de funderingarna gick jag mycket, berättar Arvid och fortsätter: 

– Jag behövde fundera på vad som har med mig att göra, och vad som har med Ida att göra. Och hur kan vi försöka förstå varandra bättre? 

Här kan du läsa alla våra artiklar om “Gift vid första ögonkastet” 2023

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!