Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren i "Gift vid första ögonkastet" 2023.
Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren i 2023 års säsong. - Foto: Skärmavbild/"Gift vid första ögonkastet"/SVT

Arvid skulle varit med i förra säsongen av “Gift vid första ögonkastet” – men hoppade av

Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren i “Gift vid första ögonkastet” 2023, vars kemi minst sagt går igenom tv-rutan. Men situationen hade kunnat se helt annorlunda ut. För Nyheter24 berättar Arvid att han var nära att komma med i föregående säsong av programmet.


"Gift vid första ögonkastet" 2023 börjar lida mot sitt slut, och det dröjer inte länge tills vi får reda på vilka av paren som har hållit ihop efter programmet, och vilka som har gått skilda vägar. 

De som ligger bakom matchningarna i realityprogrammet är psykologen Maria Farm, sexologen Kalle Norwald samt psykologen och parterapeuten Fredric Bohm. Här kan du läsa om hur matchningsprocessen i "Gift vid första ögonkastet" går till, steg för steg

"Gift vid första ögonkastet" 2023 – då sänds det allra sista avsnittet

I den nionde säsongen av SVT:s succéprogram “Gift vid första ögonkastet” medverkar deltagarna Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35. 

Caroline och Agust valde att gå skilda vägar. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Agust Helgason och Caroline Axelsson valde att avbryta sin relation, redan innan det slutgiltiga beslutet skulle tas. Men bland de tre andra paren återstår det att se vilka som väljer att förbli gifta. Den 26 juni sänds det allra sista avsnittet där vi får reda på hur parens relation ser ut i dag. 

Arvid Stark om spritbråket med Ida Lind i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Arvid Stark var nära att hoppa av "Gift vid första ögonkastet" 2023 – innan bröllopet med Ida Lind

Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren som från start har haft minst sagt stark kemi. Arvid själv har beskrivit det som “kärlek vid första ögonkastet”, och deras relation har gått från klarhet till klarhet i programmet. Men situationen hade kunnat se helt annorlunda ut. 

Arvid och Ida åkte på bröllop i Grekland. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Arvid Stark har nämligen berättat för Nyheter24 att han var nära att hoppa av under processen, innan det blev aktuellt med bröllop. Och det skulle i så fall faktiskt inte skulle vara första gången han valde att avbryta. Arvid var nämligen nära att vara en av deltagarna i “Gift vid första ögonkastet” 2022. 

– Jag hade sökt året innan och hoppat av i slutskedet. Så produktionen var ju svinnervös för att jag skulle hoppa av igen, berättar han. 

Arvid Stark var nära att hoppa av “Gift vid första ögonkastet” 2023 – det här var anledningen

Arvid Stark skulle varit med i säsong 8 av "Gift vid första ögonkastet"

Arvids kärleksresa hade med andra ord kunnat se totalt annorlunda ut, om han inte hade hoppat av under matchningsprocessen i föregående säsong. Men varför valde då Arvid att avbryta i slutskedet? 

– Lagom till att jag gick in i den här processen så träffade jag en annan tjej som jag började dejta. På andra dejten med den tjejen så sa jag till henne att: “Bara så att du vet så dejtar du en kanske snart gift man”. 

Ida Lind och Arvid pratar öppet om det mesta i programmet. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Arvid förklarar att han sedan kom till ett läge där han var tvungen att fatta ett beslut, kring huruvida han skulle satsa på tjejen han dejtade eller satsa på sin potentiella okända fru. Han berättar att han var medveten om att hans matchning kommer förvänta sig ett giftermål med en make som satsar hundraprocentigt på äktenskapet. Och det här var något som Arvid var osäker på om han skulle kunna leva upp till. 

– Jag kände att jag inte kunde göra mig själv eller min blivande fru rättvisa om jag var splittrad, berättar Arvid och fortsätter: 

– Även om jag hade slutat dejta, så hade jag inte varit redo att gå in i programmet om jag inte riktigt var klar i den processen. 

Därför hoppade Arvid Stark av "Gift vid första ögonkastet" 2022 

Arvid och Ida har en stark kemi. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Den splittrade känslan var något Arvid var öppen med mot castingteamet, och han berättar att han hade ett givande samtal med Fredric Bohm om det hela. 

– Då sa han att: “Det kommer komma ett läge där du behöver välja väg. Men det kan bara du veta när det är så”. Då klev jag av. 

Vid det här laget hade Arvid tagit sig långt i matchningsprocessen, men valde ändå att hoppa av. 

– Det var jag och åtta andra killar som var kvar i processen, och tre av oss skulle tas ut. Jag vet också att de tittade efter två potentiella tjejer till mig det året, och Ida var inte en av dem. Så hade jag varit med det året hade jag inte gift mig med Ida, och hur hade det blivit? Det vet jag inte, säger Arvid till Nyheter24. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om "Gift vid första ögonkastet" 2023

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!