Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren i 2023 års säsong av "Gift vid första ögonkastet"
Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren i 2023 års säsong. - Foto: Skärmavbild/SVT/Gift vid första ögonkastet

Arvid om händelsen bakom kulisserna i Gift vid första ögonkastet: “Sex i rummet bredvid”

Den intima carbonarascenen mellan Arvid Stark och Ida Lind i “Gift vid första ögonkastet” 2023 fick många tittares hakor att slå i golvet. Men blir det någonsin obekvämt att ha ett kamerateam i rummet under sådana samtal? Nu svarar Arvid.


I “Gift vid första ögonkastet” 2023 har vi fått följa fyra par under den känslomässiga berg- och dalbana som det innebär att gifta sig med en främling. Deltagarna Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, valde att gå skilda vägar i förtid, och de tre återstående paren är Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35. 

Gift vid första ögonkastet 2023: Carbonarascenen mellan Arvid Stark och Ida Lind

“Gift vid första ögonkastet” 2023 har bjudit på allt från spritbråk, bajspalats och sexsnack över en carbonara. 

Det sistnämnda blev en snackis i hela Sverige. Detta när Arvid och Ida pratade om sitt sexliv samtidigt som de avnjöt en pasta carbonara. Vid köksbordet avhandlades orgasmer, att smeta in varandra i carbonara och att tejpa för Idas mun. 

Arvid Stark avslöjar: Det hände efter carbonarascenen i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Arvid och Ida pratade om intima frågor över en carbonara. Foto: SVT/"Gift vid första ögonkastet"

Arvid Stark om intima händelsen i "Gift vid första ögonkastet"

Många där hemma i tv-sofforna kanske frågar sig om stämningen mellan paren och kamerateamet någon gång blir obekväm, när man ändå pratar om så intima saker som deltagarna ofta gör i “Gift vid första ögonkastet”. 

Arvid berättar att de kom väldigt nära teamet, och att det inte kändes särskilt stelt alls. Paren och produktionen levde nämligen väldigt nära varandra under dessa veckor. 

– Det roligaste var ändå när vi var i Grekland och jag och Ida hade sex i ett rum, och vägg i vägg så låg en i kamerateamet. Och morgonen efter så hoppades vi att hon kunde sova ordentligt på natten. Så pass intimt var det. 

– Successivt så lär man känna varandra. Det här är en speciell inspelning om man jämför med många andra program. Det här pågår ju dygnet runt och man lever med varandra. 

Arvid Stark skulle varit med i förra säsongen av "Gift vid första ögonkastet" – men hoppade av

Arvid och Ida åkte på bröllop i Grekland. Foto: SVT/"Gift vid första ögonkastet"

"Då kommer man ju väldigt nära"

Enligt Arvid filmade de sammanlagt i sju veckor. Två veckor före giftermålet filmade de personporträtt och sedan följer kamerateamet med under fem veckor efter bröllopet. 

– Då kommer man ju varandra väldigt nära, så det där stela upplevde jag inte. Sen var det också ett otroligt professionellt bemötande. 

Arvid trycker på att han kände sig väl omhändertagen och respektfullt behandlad av produktionen. 

– Annars hade jag aldrig varit med här. Kamerateamet är ju väldigt duktiga på det de gör. De bygger förtroende och tillit väldigt tidigt och bygger en relation. Det är inte så att de bara står och gömmer sig bakom en kamera och filmar. 

– De fattar ju också att om det inte blir en relation och det bara upplevs som stelt, då blir det ingen tv. 

Så kommer du med i "Gift vid första ögonkastet" – steg för steg

Arvid Stark om bröllopet med Ida Lind i Gift vid första ögonkastet 2023: "Rufsiga i håret"

Och bekvämligheten mellan Arvid, Ida och kamerateamet infann sig redan på bröllopet. Ytterligare en person i kamerateamet, som jobbade med paret de första veckorna, blev de nämligen också väldigt nära med. 

– Hon kom in till oss på morgonen innan frukost, efter bröllopsnatten. När vi vaknade där, rufsiga i håret, så kommer hon in när vi sitter nakna i sängen. Och det känns helt lugnt. Den typen av intimitet blir det ju, berättar Arvid. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!