Carbonarascenen i "Gift vid första ögonkastet" 2023 har blivit omdiskuterad.
Carbonarascenen har blivit omdiskuterad. - Foto: Skärmavbild/Gift vid första ögonkastet/SVT

Arvid Stark avslöjar: Det hände efter carbonarascenen i "Gift vid första ögonkastet"

Den omdiskuterade carbonarascenen mellan Arvid Stark och Ida Lind i “Gift vid första ögonkastet” har engagerat hela Sverige. För Nyheter24 berättar Arvid om vad som hände när kamerorna stängdes av…


I 2023 års upplaga av SVT:s dejtingprogram “Gift vid första ögonkastet” har tittarna fått följa fyra par i snart tio veckor. Och snart är det dags för de återstående paren att fatta det slutgiltiga beslutet. Ska de förbli gifta eller gå skilda vägar? 

De som har medverkat i säsong nio av succéprogrammet är Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35. 

Arvid Stark om diskussionen i "Gift vid första ögonkastet" – som tittarna inte fick se

Carbonarascenen mellan Arvid Stark och Ida Lind har väckt starka reaktioner

Det finns nog få personer som missat en viss händelse i senaste avsnittet av “Gift vid första ögonkastet”. Deltagarna Arvid Stark och Ida Lind pratade om sitt sexliv, samtidigt som de åt en carbonara – något som fått stor spridning på sociala medier.  

I klippet pratar paret ofiltrerat om intima frågor, och den flörtiga stämningen går inte att ta miste på. 

– Jag kan klä in mig i lite pasta så kan du få äta upp mig, säger Ida i programmet. 

Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Arvid Stark om carbonarascenen i "Gift vid första ögonkastet" 2023

För Nyheter24 berättar Arvid Stark om sina tankar kring de starka reaktionerna, som varit både kritiska och kärleksfulla. 

– Jag blir glad att det kommer så mycket reaktioner. Reaktioner är ju ändå ett tecken på engagemang. 

Arvid betonar hur viktigt han tycker det är att tittarna reagerar och pratar om de ämnen som programmet berör, såsom sex, alkohol och kommunikation.

– Om vi vågar öppna upp för samtal som är mer sårbart. Ett första steg är väl att göra det vid köksbordet som man kunde se mig och Ida göra. Men om vi kan fortsätta göra det, att gå med den öppenheten ut i världen också. Vad händer då med tilliten? 

– Jag är helt övertygad och jag har också läst mycket forskning som backar upp de tankarna att vi då kommer skapa en mer tillitsfull värld. 

Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Det här är anledningen till att Arvid uppskattar att det blivit starka reaktioner på klippet. Arvid förklarar att han i grunden har ett starkt behov av att bli omtyckt av alla – något som han har behövt jobba med i sin chefskarriär, då det kanske inte går att vara alla till lags. 

– Jag fattar att alla inte skulle vara beredda att göra det som vi deltagare gör i programmet. Men ju mer jag visar av mig själv desto större måltavla blir jag ju. Det kommer inte gillas av alla. Jag har redan jobbat så mycket med den processen. 

Så kommer du med i "Gift vid första ögonkastet" – steg för steg 

Arvid Stark om reaktionerna på sexsnacket: "Många som skriver..."

Och reaktionerna har minst sagt varit blandade. Många hakor slog nog i golvet, medan många även har varit väldigt positiva. 

– Det har varit så många som skriver: “Äntligen” och “Nu ska vi börja laga carbonara hemma”, och “Tack för att ni satte igång gnistan igen efter 20 år”, berättar Arvid och fortsätter: 

– Det säger också någonting om att det händer saker i de svenska folkhemmen. Det tycker vi är så jäkla coolt, för då är det på något sätt värt att våga ta risker. Om det faktiskt gör skillnad i en människas liv då är det väl fantastiskt.

Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Det här skulle "Gift vid första ögonkastet"-Arvid aldrig prata om i tv 

Men även om Arvid onekligen är väldigt öppen och ärlig när det kommer till sexrelaterade frågor, så finns det vissa aspekter som han faktiskt inte skulle prata om i tv. 

– Det handlar om att inte prata om någonting som handlar om andra. Jag känner att det är viktigt att vara en får att prata för sig själv. 

Det skapade stora rubriker när “Gift vid första ögonkastet”-deltagaren och hans mormor berättade om en sexkurs som Arvid deltog i som 19 år gammal. Nu berättar Arvid att hans mormor har behövt utstå vissa hårda reaktioner på internet sedan hon klev in i offentligheten. 

– Mormor som har varit så generös och gått med mig i den här öppenheten kring till exempel sex har blivit personligt attackerad. Då blir jag ledsen, för det är det jag inte vill prata om. Jag vill inte prata om andra människors upplevelser, utan jag vill prata för mig. 

Arvid Stark om spritbråket i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

"Ska vi våga vara nakna och autentiska?"

Arvid berättar att han och Ida bestämde sig i princip omedelbart för att de skulle prata öppet framför kamerorna. 

– Vi pratade om det dag två redan. Ska vi välja att ta vissa saker på kvällen när man har myggat av sig och gått och lagt sig. Eller ska vi våga vara nakna, autentiska och visa oss även on-cam? Och då valde vi aktivt att göra det framför kameran. 

Det fanns flera anledningar bakom parets beslut. En anledning var att de inte ville hålla upp en fasad under den här intensiva, men korta perioden. 

– Det innebär att då måste vi visa oss själva, kanske i lite snabbare takt än vad vi hade gjort om vi hade dejtat en sommar, berättar Arvid och fortsätter: 

– Även om vi har grundinställningen att vi tar inte oss själva på alltför stort allvar, så är ju läskigt för oss också. Men vi stöttade varandra under inspelningen i att våga göra det. Att snacka om det som känns laddat, även för oss. 

Det hände efter carbonarascenen i "Gift vid första ögonkastet" 2023

I den nu omtalade “carbonarascenen” går det inte att ta miste på den laddade stämningen mellan Arvid och Ida. Men vad hände då egentligen efter kamerorna stängdes av, och carbonaran var uppäten? 

– Ja, Ida hintar ju lite om att hon ska gå till duschen och lämna dörren öppen. Så det var där vi tog vid sen, säger Arvid med ett skratt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!