Ett inslag med Pär Lernström i Idol 2023 får kritik av tittarna.
Ett inslag med Pär Lernström i Idol 2023 får kritik av tittarna. - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/TV4/Idol

Kritik mot TV4 efter inslaget med Pär Lernström i Idol 2023: "Är olagligt"

Idol 2023 rullar i tv-rutan och i förra veckan ägde säsongens första livesända fredagsfinal rum. Men det var en förinspelad detalj i programmet som fick flera tittare att reagera.


Idol 2023 har sänts under flera veckors tid, men det var först i förra veckan som säsongens första fredagsfinal gick av stapeln. 

12 tävlande gjorde då upp om tittarnas röster och i slutändan var det 24-åriga Fredrik Strand som fick lämna programmet. 

I vanlig ordning har utfallet engagerat många i sociala medier. Så här lyder några av reaktionerna på programmets Instagram:

"HELT FEL!!!! DU VAR GRYM FREDRIK."

"En stor favorit sen hans första audition, kommer sakna dig Fredrik."

"Va?!?!?!? Hur gick det till? En av de bästa rösterna."

Tittarnas ilska mot TV4: "Tack för en förstörd Idol-höst"

Tittarnas kritik mot Idol 2023: "Pinsamt"

Men det var också en annan del av programmet som engagerade flera tittare i sociala medier. Fredagsfinalen inleddes nämligen med ett förinspelat inslag där programledaren Pär Lernström, samtidigt som han kör bil längs med en trottoar, filmar sin dansande sidekick Amie Bramme Sey

Sedan februari 2018 är det nämligen olagligt att framföra en bil samtidigt som man använder mobilen.

"Mobil och annan kommunikationsutrustning i motordrivna fordon får bara användas om det inte påverkar körningen på ett trafikfarligt sätt. Föraren får inte hålla utrustningen i handen", går att läsa hos polisen

Foto: Skärmavbild/TV4/Idol

Och med anledning av detta har alltså flera tittare reagerat på inslaget. Så här skrev några av dem på Facebook:

"Är det okej att köra bil och filma med mobilen i handen som Pär gjorde när idol började i kväll?"

"Reagerade också på detta iom att det är såå olämpligt vara upptagen med mobilen när man kör. Även om det var i låg hastighet ger det helt fel signaler."

"HALLÅÅÅ... man får inte köra bil och använda MOBIL..."

"TV4.. Tycker ni att det är ok att köra bil och använda mobil samtidigt? Hoppas de som har varit med om olyckor p.g.a. mobiler missade just det! Pinsamt att ni lät de gå igenom i tv.."

"TV4 visar att det är OK och köra bil samtidigt som man filmar med mobilen, vilket är olagligt. Vad sänder det för budskap TV4?"

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Idol-producenten: "Ingenting vi vill uppmana till"

I en kommentar till Nyheter24 uppger Malin Knave, exekutiv producent för Idol, följande:

”Givetvis är det både olagligt och olämpligt att använda mobilen vid bilkörning. Det är ingenting vi vill uppmana till. Sketchen i fredagens program genomfördes i ett avspärrat område med vakter. De medverkande i klippet var alla en del av fredagens sändning och det hela genomfördes med stor säkerhet.”

Läs fler artiklar om Idol 2023 här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!