Bonde söker fru 2023 hade premiär i början av oktober.
Bonde söker fru 2023 hade premiär i början av oktober. - Foto: Magnus Ragnvid/TV4 och Skärmavbild/TV4/Bonde söker fru

Linda Lindorffs svar på kritiken mot Bonde söker fru 2023: "Hade blivit kaos"

Bonde söker fru 2023 har, efter bara två avsnitt, engagerat tittarna – inte minst när det visade sig att brevskrivaren Helena träffat bonden Michael redan innan programmet. Nu svarar programledaren Linda Lindorff på kritiken.


Den 4 oktober gick ännu en säsong av TV4:s långkörare "Bonde söker fru" av stapeln och i vanlig ordning är det Linda Lindorff som guidar tittarna genom speeddejter och svåra, men nödvändiga, val.

Redan efter det första avsnittet uppstod minst sagt livade diskussioner i sociala medier: dels om den, i tittarnas ögon, avslöjande introduktionen i Bonde söker fru 2023, dels om att man inte i årets säsong inte fick se när bönderna tog emot sina brev.

Tittarna rasar mot TV4:s Bonde söker fru 2023: "Hur kunde det visas?"

Starka känslor i Bonde söker fru 2023

Men det var inte det enda som engagerade. I premiäravsnittet visade det sig nämligen att brevskrivaren Helena faktiskt träffat bonden Michael redan innan programmet började. Detta då hon personligen överlämnat sitt brev till honom på gården – ett tilltag som inte togs väl emot av brevskrivaren Pia

– Det här tycker inte jag är okej, sa Pia i programmet, enligt TV4.

Bland tittarna var dock reaktionerna blandade. Vissa gick till Helenas försvar, medan andra tyckte att alla deltagare skulle fått samma förutsättningar.

Starka reaktioner efter avslöjandet i Bonde söker fru 2023: "Sjukt dåligt"

Linda Lindorff: "Ser mellan fingrarna"

Och reaktionerna på att Helena och Michael faktiskt träffats innan Bonde söker fru-inspelningen drog igång har nått även Linda Lindorff, som nu väljer att kommentera det hela. 

"Jag kan ju fatta att upplevas lite orättvist att en har fått 'mer tid' och träffat honom innan på egen hand men det är ju inte ett tävlingsprogram och jag tycker att man måste få ändra regler och tänja på gränser ibland för kärlekens skull. Det Helena gjorde var dessutom inte nåt hon tänkte på som fusk utan bara att hon ville vara säker på sin sak innan hon slog till", skriver programledaren på sin blogg och fortsätter:

"Det är klart att det hade blivit kaos om alla brevskrivare skulle få för sig att dela ut sina brev personligen framöver och det är inget jag vill uppmuntra till men i det här fallet ser jag mellan fingrarna och tycker att det är okej."

Dessutom konstaterar Linda att hon förmodligen hade kunnat agera likadant.

"Ska jag vara helt ärlig så tror jag nog att jag hade gjort som Helena… Vad gör man inte för kärlekens skull?"

Läs alla våra artiklar om Bonde söker fru 2023 här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!