Malin Olsson
Malin Olsson är programledare på SVT för programmet Vem bor här. - Foto: SVT, Stella Pictures.

Så mycket har Malin Olsson från "Vem bor här" i lön: "Orimligt"

I en intervju i podden TV-fabriken uttryckte Vem bor här-programledaren Malin Olsson ett missnöje över sin "barn-tv lön" hon tjänar på SVT. Men hur mycket har hon egentligen i lön varje månad? Nyheter24 har svaret.


Malin Olsson, 41, blev känd för svenska folket när hon år 2001 vann Fröken Sverige. TV-karriären tog fart år 2005, då hon blev programledare för olika barnprogram i SVT.

Malin Olsson vann Fröken Sverige år 2001. Bildkälla: Jack Mikrut/TT Bild
Malin Olsson har även ett förflutet som popstjärna i bland annat gruppen NG3. Här Malin Olsson (längst fram), Andrea Quinteros och Linda Karlsson. Bildkälla: Ola Torkelsson/TT Bild

År 2015 lanserade SVT succéformatet Vem bor här där personer som inte känner varandra sedan innan får besöka varandras hem. Tävlingsmomentet handlar sedan om att de ska gissa vem som bor i vilket hem. Hemmen i programmet är ofta lite annorlunda – det är inte så mycket beige och tillrättalagt, helt enkelt.

Malin Olsson är programledare för Vem bor här i SVT. Bildkälla: SVT

Sedan starten har Malin varit programledare för Vem bor här som nu är inne på sin nionde säsong. Programmet är ett av Sveriges mest tittade och har ofta tittarsiffror som är uppe och nosar mot miljonen och ibland över, enligt mätningar från MMS.

Malin Olsson. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Malin Olsson missnöjd med sin lön: "Orimligt"

Trots att Malin Olsson har ett gediget CV så menar hon själv att hon inte riktigt blir tagen på allvar och har en "barn-tv lön". När hon gästade Fredrik Ralstrands podd TV-Fabriken så berättade hon mer.

– Ibland kan det kännas som att folk tycker att det inte är lika prestigefyllt på något sätt, att göra barn-tv som att göra vuxen-tv. Då gör du tv "på riktigt", sa hon då.

Är du också nyfiken på vad Malin Olsson tjänar varje månad?. Bildkälla: SVT

I ett sms till Expressen utvecklade Malin sitt resonemang gällande uttalandet i TV-fabriken där hon pratade om sin "barn-tv lön".

"Det är orimligt att det ska vara skillnad i lön beroende på vilket program du gör, vi som gör barn-tv jobbar lika mycket som andra programledare och har lika mycket expertis inom vårt område. Dessutom har vi ett ansvar att vara goda förebilder när tv-kamerorna stängs av", skrev Malin till Expressen då.

Malin Olsson och hennes inkomst – det tjänar hon varje månad i lön

Så hur mycket tjänar då Malin Olsson? Jo, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av så hade Malin Olsson under 2022 en taxerad förvärvsinkomst på 629 070 kronor. 

Utslaget på tolv månader ger det Malin en månadslön på 52 422 kronor.

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!