Petra Malm är programledare för Robinson 2023.
Petra Malm är programledare för årets säsong. - Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Deltagaren avslöjar hemliga avspärrningarna på Robinson-stranden: “Begränsade...”

Robinson 2023 spelas in på en öde ö i Filippinerna, och i princip allt som deltagarna har att tillgå i matväg är kokosnötter. Men bakom kulisserna ser det lite annorlunda ut än på tv…


Robinson 2023 började som vanligt med 19 deltagare som sedan start har kämpat för att ta sig så långt som möjligt i TV4:s populära överlevnadsprogram. 

Tillvaron på Robinson-ön är allt annat än enkel, och deltagarna tampas dygnet runt med svidande hunger. Den som klarar sig bäst i de tuffa tävlingarna samt i det sociala spelet, kammar hem en halv miljon kronor. 

Det ligger i den mystiska lilla påsen i Robinson-lägret

Robinson spelas in i Filippinerna. Foto: Robinson/TV4

Var spelas Robinson 2023 in? 

Robinson 2023 spelas in på ett flertal vackra öar i Filippinerna, och deltagarna är omgivna av endast blått hav, tät djungel och vit sand. Deltagarnas diet tenderar att bestå av kokosnötter, kassava och någon enstaka banan här och där.

Galna händelsen under Robinson 2023 – det fick tittarna inte se 

Deltagarna utsätts för tuffa tävlingar. Foto: Robinson/TV4

Robinson-deltagaren avslöjar: "Vi har begränsade områden"

I programmet kan det se ut som att Robinson-deltagarna får gå runt helt fritt på ön, men verkligheten ser faktiskt lite annorlunda ut. För Nyheter24 har deltagaren Therese Tang tidigare berättat att det faktiskt inte är precis som det ser ut på tv… 

– Vi har ju begränsade områden man får röra sig på. De (produktionen reds. anm) har som ett rep på marken, och på andra sidan repet får man inte vara på. Och då kan det vara ett träd på andra sidan repet där det växer stora feta mangos, som man inte får gå och ta för det är utanför. Då blir det ingen överlevnad direkt, berättar Therese och fortsätter: 

– Det är mer tv än överlevnad. Fast det beror nog lite på vad man har för referenspunkter och vad man har för erfarenhet av vildmark och natur innan. Har man kunskap om det sen innan så tycker man nog att det är väldigt lite överlevnad. Och är man inte van vid det så tycker man nog att det är jättemycket. 

Det gjorde Robinson-Tove på nätterna när de andra deltagarna sov

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!