Tommy Myllymäki är en del av juryn i TV4:s Sveriges mästerkock 2024.
Tommy Myllymäki är en del av juryn i TV4:s Sveriges mästerkock 2024. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Magnus Ragnvid/TV4

Tommy Myllymäki avslöjar: Här är maten jag INTE vill äta

Tommy Myllymäki är en del av den eminenta juryn i Sveriges mästerkock 2024. Men den deltagare som ska imponera på stjärnkocken gör rätt i att skippa två särskilda maträtter som inte går hem hos Myllymäki.


Sveriges mästerkock 2024 har äntligen dragit igång och precis som förra året består juryn av Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki

Årets säsong bjuder dock på ett helt nytt inslag, som förändrar en hel del och som ger varje enskild jurymedlem lite extra makt.

Sveriges mästerkock 2024 görs om – här är stora förändringen

Sveriges mästerkock 2024 har haft premiär i TV4. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Minikocken Alica dyker upp i Sveriges mästerkock 2024 – efter 9 års tid

Tommy Myllymäki: "Inget jag längtar efter"

Och den som vill imponera lite extra på Tommy Myllymäki gör rätt i att inte bjuda på två maträtter. När kocken, som till vardags driver Michelin-krogen Aira i Stockholm kocken, svarade på Allt om mat-läsarnas frågor avslöjade han nämligen att det finns två saker han helst inte petar i sig.

Allt om Tommy Myllymäki: Finska ursprunget, familjen och pengarna

Tommy Myllymäki. Foto: Erik Simander/TT

– Fiskbullar eller ravioli på konservburk är inget jag längtar efter..., konstaterade han och berättade samtidigt att han, om han bara skulle äta en maträtt till frukost, lunch och middag för resten av livet, skulle välja havregrynsgröt.

Krönika: Vi måste prata om Tommy Myllymäkis glow up i Sveriges mästerkock 2024

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!