- Foto: Pexels & Christine Olsson/TT

Alla ändringar i Melodifestivalen 2024: "Kommer göra om"

Inför Melodifestivalen 2024 har SVT valt att göra om ett och annat. Nyheter24 har samlat alla ändringar i det folkkära programmet.


Den 3 februari kör Melodifestivalen 2024 igång. Turnén startar med i deltävling i Malmö för att sedan ta sig till Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad innan den stora finalen hålls i Friends Arena i Stockholm den 9 mars. 

Melodifestivalen 2024 kommer skilja sig från tidigare år på flera sätt. Här är alla ändringar.

Endast en programledare

2024 kommer Melodifestivalen bara ledas av en programledare. Närmare bestämt Carina Berg. Melodifestivalen har under flera år haft som vana att ha flera programledare.

Enligt Aftonbladet kommer hon få sällskap av Björn Gustafsson som sin sidekick. Gustafsson gjorde succé i Melodifestivalen 2008 då han gjorde ett inhopp med humorlåt ”Kärlekssång till Carina Berg”.

Carina Berg och Björn Gustafssons relation i dag – svarar på ryktet

Semifinalen slopas

Melodifestivalen brukar vanligtvis ha fyra deltävlingar för att sedan ha en semifinal innan den stora finalen. Men nu slopas semifinalen. Istället kommer vi få se en femte deltävling som kommer att äga rum i Karlstad. 

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum

Startfältet utökas 

I år kommer startfältet att utökas till 30 deltagare. Tidigare år har tävlingen bestått av fyra deltävlingar med sju tävlande per deltävling. I år kommer det bli en femte deltävling och sex tävlande per deltävling. Startfältet utökas alltså med två tävlande jämfört med förra året. 

Två av årets deltagre som har fångat lite större uppmärksamhet är Hollywoodfrun Gunilla Persson och EPA-dunksdrottningen Fröken Snusk.

Fröken Snusk avslöjar: Så grov är hennes låt i Melodifestivalen

Fler ändringar 

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka har hintat om att de kan komma fler ändringar i programmet. 

– Vi kommer ha massvis med medverkande i olika typer av roller. Vi kommer göra om programmet litegrann, med nya moment här och där, säger han till Expressen.

Gunilla Perssons hårda förberedelser inför Melodifestivalen: “Midjemåttet...”

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!