Jesper Blomqvist berättar om förberedelserna inför att en vinst delas ut i Postkodlotteriet.
Jesper Blomqvist berättar om förberedelserna inför att en vinst delas ut i Postkodlotteriet. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Pressbild/Postkodlotteriet

Så överraskas vinnarna i Postkodlotteriet: "Ett helt team"

Jesper Blomqvist har, som vinstutdelare i Postkodlotteriet, både överraskat både en och två lyckliga vinnare. Men hur går det egentligen till bakom kulisserna? Nyheter24 frågade den tidigare fotbollsstjärnan.


Nationale Postcode Loterij. Ja, så heter det nederländska koncept som ligger till grund för svenska Postkodlotteriet som varit igång sedan 2005.

Samma år hade Postkodmiljonären, under ledning av Rickard Sjöberg, premiär i TV4. I programmet får tittarna, utöver den frågesport som utspelar sig i studion, se hur lyckliga vinnare i Postkodlotteriet överraskas av någon av dess vinstutdelare.

Rickard Sjöbergs panik i direktsändning – pinsamma missen: "Drog näven i väggen"

Jesper Blomqvist om att vara vinstutdelare

En av dessa vinstutdelare är den tidigare fotbollsspelaren Jesper Blomqvist som varit en del av programmet sedan 2018. För Nyheter24 berättar han om både de positiva aspekterna och utmaningarna som följer med att överraska vinnarna. 

– Det bästa är att se all glädje som vinsterna ger vinnarna. Allt spelas ju in för tv och då behöver vi ibland göra omtagningar. Det svåra då kan vara att hitta tillbaka till samma energi, säger han.

Stora missen i Postkodmiljonären – fel svar på miljonfrågan

Jesper Blomqvist. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Postkodlotteriet-profilen om vinnarens reaktion: "Helt ställd"

Jesper Blomqvist: "En del fix och trix"

Men vad händer egentligen innan en vinst delas ut? Så här säger Jesper Blomqvist:

– Det är mycket förberedelser innan, men vi har ett helt team som hjälper till. Sedan kan det vara en del fix och trix på plats. Särskilt om det är en överraskning eller ett prank på g. Det blir en del resande också eftersom vi träffar vinnare över hela landet. 

Sigrid Åhs avslöjar detaljen i Postkodmiljonären-studion

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!