Jesper Blomqvist berättar om en av de mest minnesvärda reaktionerna från en Postkodlotteriet-vinnare.
Jesper Blomqvist berättar om en av de mest minnesvärda reaktionerna från en Postkodlotteriet-vinnare. - Foto: Pressbild/Postkodlotteriet och Claudio Bresciani/TT

Postkodlotteriet-profilen om vinnarens reaktion: "Helt ställd"

Jesper Blomqvist har, som vinstutdelare för Postkodlotteriet, sett många glada reaktioner från vinnare. Men ibland blir det inte helt och hållet som tv-produktionen tänkt sig.
– Damen i fråga blev helt ställd, säger Blomqvist till Nyheter24 om en vinnare som inte riktigt var med på noterna.


"Postkodmiljonären" har sänts ända sedan 2005 och alltid under ledning av Rickard Sjöberg.

I TV4-långköraren får tittarna, utöver att följa den rafflande frågesporten där en deltagare testar sina kunskaper i heta stolen, se hur några lyckliga vinnare i Postkodlotteriet överraskas av några av programmets vinstutdelare.

Sigrid Åhs möte backstage med Rickard Sjöberg: “Väldigt…”

Jesper Blomqvist är vinstutdelare i Postkodlotteriet

En av dessa vinstutdelare är den tidigare fotbollsspelaren Jesper Blomqvist. För Nyheter24 berättar han om hur det är att vara den som kommer med den glada nyheten till vinnarna.

– Jag har haft flera sådana ögonblick då man verkligen kan utläsa av vinnarnas ansiktsuttryck hur mycket vinsten betyder för dem. Och när det kommer en tår eller två, då vet man att vinsten har landat rätt. 

Det händer under pauserna i Postkodmiljonären – deltagaren avslöjar

Foto: Claudio Bresciani/TT

Därför kommer du ALDRIG få veta vem som skriver Postkodmiljonären-frågorna

Jesper Blomqvist: "Damen i fråga blev helt ställd"

Men vilken är egentligen den mest minnesvärda reaktionen som Jesper Blomqvist fått när han överraskat en vinnare i Postkodlotteriet?

– Jag har fått några härliga reaktioner under åren. Oftast blir det bäst reaktioner när vi överraskar vinnare och helst prankar dem lite lagom när de ska få sitt vinstbesked, berättar han och fortsätter:

– Jag kommer speciellt ihåg ett tillfälle då jag var utklädd till byggare och skulle hem till en vinnare för att titta på ett badrum som skulle renoveras. Damen i fråga blev helt ställd när jag sa att jag kunde känna guld i väggarna. När jag till slut avslöjade att jag var från Postkodlotteriet förstod hon ingenting.

Rickard Sjöberg: Så långt skulle jag ta mig i Postkodmiljonären

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!