Agneta Sjödin är programledare för "Älskar, älskar inte".
Agneta Sjödin är programledare för "Älskar, älskar inte". - Foto: Stella Pictures

Agneta Sjödins tvivel inför nya jobbet – efter bytet från TV4

Agneta Sjödin är ny programledare för tittarfavoriten “Älskar, älskar inte” på Kanal 5. Men till en början försökte hon säga nej till sitt nya uppdrag, och för Nyheter24 berättar hon varför.


Sedan 1995 har Agneta Sjödin gjort “Agnetas nyårskarameller” på TV4, och samtidigt synts i ett flertal andra program på kanalen. Men 2023 blev första gången på 28 år som Agneta Sjödin inte ledde det folkkära programmet, utan istället blev det Tilde de Paula Eby som fick ta över programledarrollen. 

– Jag fick sparken. Jag fick verkligen sparken. I dessa tider, vi är bara brickor i ett spel, sa Agneta Sjödin i Morgonpasset i P3 i samband med händelsen. 

Många av tv-tittarna var otroligt besvikna på att Agneta Sjödin plockades bort från Nyårskaramellerna, och uttryckte hur mycket de saknade tv-profilen i rutan. 

Tittarna rasar mot TV4:s förändring i populära programmet

Efter bytet från TV4 – Agneta Sjödin är programledare för "Älskar, älskar inte"

Under våren 2024 får vi istället se Agneta Sjödin på en helt annan kanal, i ett helt annat program. Hon är nämligen aktuell som programledare för det populära realityprogrammet “Älskar, älskar inte” på Kanal 5 och discovery+. Där får tittarna följa ett antal par som har förälskat sig i någon som bor i ett annat land, och där partnern ska testa att bo i Sverige. 

Foto: Warner Bros. Discovery.

Tidigare har realityprogrammet inte haft någon programledare, utan Agneta Sjödin blir den allra första i den rollen. 

“Gift vid första ögonkastet"-deltagaren avslöjar sanningen för Agneta Sjödin: “Ett tecken..."

"Älskar, älskar inte" 2024 – Agneta Sjödin om nya säsongen

I samband med att den nya säsongen av programmet presenterades så berättar Agneta Sjödin att hon, till en början, i princip försökte säga nej till det nya programledaruppdraget i “Älskar, älskar inte”, och att produktionen fick tjata på henne rejält mycket innan hon sa ja. 

– Jag såg programmet och tyckte att det var fantastiskt. Det kändes så unikt i sitt format. Så jag hade svårt att se hur det skulle vara en programledare där, och vad det skulle tillföra. Så det sa jag: “Jag tycker att det här är bra som det är.” Och då var de lite så: “Vi hör vad du säger. Det finns vissa här som kanske tänker det också. Men vi vill ändå testa och göra någon förändring”, berättar Agneta Sjödin för Nyheter24

Agneta Sjödin har sparat ut sitt gråa hår – och tittarna älskar det

Agneta Sjödin. Foto: Jessica Gow/TT

Om den nya säsongen av “Älskar, älskar inte”, med den nya programledaren i spetsen, inte skulle bli tillräckligt bra ville Agneta Sjödin själv nämligen att de skulle klippa bort henne. 

– Sen tjatade de, och så låg de på ett tag. Till slut bestämde vi oss för att ta ett förutsättningslöst möte. Och där någonstans kom vi ändå överens om att göra ett test. Vi testar, vi spelar in och tycker alla att det här inte blev bra, då klipper vi bara bort mig. Så pass noga var jag med att jag ville att det skulle bli bra, för jag förstod att det här är ett populärt program.

Bingolotto flyttas – efter 30 år: "Helt otroligt"

Agneta Sjödin: "Man kommer närmare deltagarna"

Agneta Sjödin förklarar att hon verkligen ville värna om programmet, eftersom hon visste hur pass omtyckt “Älskar, älskar inte” är bland tittarna. 

– Det har gått i tre säsonger och folk uppskattar det jättemycket. Och då ville jag att den här fanbasen ändå skulle få ha kvar sitt fina program. Och det har de verkligen. Det är snarare att det nu blir lite djupare. Man kommer lite närmare de här deltagarna. Det blir fint. Det är så mycket respekt och kärlek i programmet och jag gillar det.

Senaste nytt

Hon är Jay Smiths kända syster

Skarsgård "fick utslag och skavsår" av "Dune"

1 timme sedan
Vårens mest stjärnspäckade film är här. Förutom megastjärnor som Timothée Chalamet och Zendaya har "Dune: Part two" också blågula inslag. TT har träffat Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson.

"Snälla" "Paradise" flyttar från Viaplay

1 timme sedan
Viaplay skrotade det "snälla" konceptet i "Paradise". Nu får den nya säsongen i stället premiär på en annan strömningstjänst.

Musikern Georg Riedel är död

2 timmar sedan
Han var en del av de flestas barndom och med "Idas sommarvisa" blev han hela Sveriges – främst alla barns – kompositör. Tonsättaren och jazzmusikern Georg Riedel är död, 90 år gammal.

Gerard Depardieu anklagas för nya övergrepp

3 timmar sedan
Den franske skådespelaren Gerard Depardieu anmäls på nytt för sexuella övergrepp. Den här gången är det en scenograf som lämnat in en stämningsansökan mot skådespelaren.

George Michael hedras med mynt

idag 02:04
Det brittiska myntverket hedrar den bortgångne brittiske sångaren och låtskrivaren George Michael med ett minnesmynt.