Agneta Sjödin

Programledaren och författaren Agneta Sjödin föddes 20 juli 1967 i Norrbo i Hälsingland.


Hon växte upp i Hudiksvall och drömde redan som barn om att utbilda sig till skådespelare och jobba inom nöjesbranschen. När familjen sen flyttade till Stockholm fick hon börja jobba bakom kulisserna på Chinateatern och senare på Göteborgs stadsteater. År 1990 var det premiär för den nya TV-kanalen TV4 och underhållningsprogrammet Tur i kärlek, där Adam Alsing var programledare. Från början var Agneta ljustekniker för MTV Studios som producerade programmet, men efter att ha gått på audition som programledarkollega till Adam så fick hon jobbet. Under sju säsonger var Adam och Agneta ett radarpar i rutan.


Därefter gick Agneta över till att programleda succéprogrammet Fångarna på fortet tillsammans med Gunde Svan. Det skulle bli startskottet på en lång karriär som programledare för TV4, med produktioner som Jakten på röda rubinen, Sikta mot stjärnorna, Småstjärnorna, Fröken Sverige, Saknad, Gladiatorerna, Drömkåken och hennes egna program Agnetas Nyårskarameller, som sändes varje årsskifte på TV4. 


Under 2004 bestämde sig Agneta Sjödin för att ta en paus från TV-rutan. Istället gav hon sig ut på en pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Det var under den resan hon inledde sin nya karriär som författare. Den röda tråden i hennes romaner är det andliga intresset och sökandet efter djupare insikter i livet. 


Tidigare har Agneta varit förlovad med artisten Niklas Strömstedt. Tillsammans fick de dottern Maja Strömstedt 1998, som senare också kom att bli artist. Efter separationen 2001 förlovade sig Agneta med William Moberg Faulds och 2006 gifte hon sig med sin ungdomskärlek Per Alkebäck. Paret skilde sig 2009. 


Två år senare började Agneta dejta Peter Svensson, då känd från dokusåpan Big Brother. Parets romans skapade stora rubriker när de öppet skrev svallande kärleksförklaringar till varandra i sociala medier. Men även den relationen tog snart slut och sedan dess har Agneta varit singel. Nu bor hon och dottern Maja tillsammans i Nacka utanför Stockholm. 


Du kan följa henne på Instagram under namnet agnetasjodin.

Agneta Sjödin
Agneta sjödin, bildkälla Leif r Jansson


3 Maj, 21:26
Det blev Discokulan som fick lämna "Masked singer" i TV4 den här veckan. Bakom den glittriga masken gömde sig ett bekant ansikte för juryn.
3 Maj, 15:31
I säsong fyra av "Älskar, älskar inte" får tittarna äntligen se Cristy flytta till Tony i Sverige. Flytten var efterlängtad, men att plötsligt bo ihop var också svårt. Nu avslöjar Cristy vad som varit jobbigast med flytten.
21 Mar, 14:06
Agneta Sjödin har hyllats för sin nya look, och för Nyheter24 har hon berättat om tanken bakom sitt nya gråa hår, och följarna älskar det!
9 Feb, 10:49
Agneta Sjödin är ny programledare för “Älskar, älskar inte” på Kanal 5. Nu berättar hon om känslorna inför det nya uppdraget.
6 Feb, 08:40
Nytt år, nytt jobb och nytt hår – ja så ser våren ut för programledaren Agneta Sjödin som vi ser programleda realityserien Älskar, älskar inte på Kanal 5. Se bilderna här på Agnetas nya stil med grått hår.
3 Jan, 15:51
Agneta Sjödin är ersatt av Tilde de Paula, och Nyårskaramellerna har ett nytt format. Något som fått hundratals tittare att gå i taket.
5 Dec 2023, 11:09
TV4 har inte bara skrotat flera av sina mest älskade tv-program. Nu ryker även deras omtyckta programledare i en rasande fart. Något som tittarna nu reagerar starkt på. "De gräver sin egen grav" och "Förstår inte vad TV4 håller på med" är några reaktioner från tittarna.
4 Dec 2023, 12:16
Det var under måndagen som nyheten nådde allmänheten: Agneta Sjödin kommer inte längre att var en del av Agnetas nyårskarameller.
4 Dec 2023, 10:03
Det kommer att bli stora ändringar i årets upplaga av Agnetas nyårskarameller. Och Agneta Sjödin, ja, hon är inte ens med som programledare längre.
4 Aug 2023, 17:57
Agneta Sjödin är ett välkänt ansikte för många svenskar efter många år i TV4:s tjänst. Men hur mycket tjänar tv-profilen?
9 Jun 2023, 08:56
Bingolotto sommarkväll kommer att sändas även 2023. Läs allt om datum för premiären och artisterna som gästar Bingolotto sommarkväll här.
22 Maj 2023, 14:36
Alexandra Pascalidou och Mark Levengood tävlar mot varandra i "Fångarna på fortet" i sommar. Även Mauri Hermundsson, Maria Wetterstrand och Magdalena Forsberg finns bland de tävlande.
16 Feb 2023, 15:43
De har i princip växt upp på röda mattan eller i rampljuset – vi pratar såklart om de svenska kändisarnas barn. Här kan du se hur de ser ut idag!
2 Jan 2023, 14:35
Margaux Dietz är en av deltagarna när TV4:s evighetsprogram "Fångarna på fortet" drar igång igen, enligt ett pressmeddelande.
1 Jan 2023, 09:19
Agneta Sjödin är en svensk programledare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sjödin.
19 Jul 2022, 13:12
Under sommaren programleder Arvingarnas frontman Casper Janebrink Bingolottos sommarspecial – men en viss bild har fått följarna att ilskna.
10 Feb 2022, 12:10
Det är på Instagram det händer. Kändisar från olika världar interagerar med varandra och denna gång var det Agneta Sjödin som hoppade in i Ellen Bergströms kommentarsfält. Men det hela handlade om Samir Badran.
1 Jan 2022, 12:21
Agneta Sjödins programledarkarriär sträcker sig bak till tidigt 90-tal. Om framgångarna syns i plånboken? Det kan man lugnt säga.
30 Dec 2021, 11:22
Det är i en intervju med Hemmets journal som Agneta Sjödin avslöjar allt kring huruvida hon träffar någon – eller inte.
20 Okt 2021, 19:51
Vilka svenska kändisar har varit otrogna? Nyheter24 listar sju välkända ansikten som vänsterprasslat – och som erkänt det.
1 2 3